Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » FARMERI NA RUBU BANKROTA: Skoro sve svinje hranjene GMO kukuruzom su postale sterilne

FARMERI NA RUBU BANKROTA: Skoro sve svinje hranjene GMO kukuruzom su postale sterilne

svinje-mazePoljoprivrednik koji je svjedočio uznemirujućoj nuspojavi nakon što je hranio svoje svinje GMO hranom, sada pomaže ostalim poljoprivrednicima da se prebace na organsku hranu

Jerry Rosman, koji je poljoprivrednik i stočar u američkoj državi Iowa od 1974. godine, dugo je bio sljedbenik najnovijih “tehnologija” u poljoprivredi, a 1997. počeo je proizvoditi GMO usjeve.

Međutim, nakon tri godine hranjenja svinja njegovim genetski modificiranim kukuruznim, krmače su počele doživljavati reproduktivne probleme. Počele su imati “lažne trudnoće”.

To znači da je 80% njegovih ženskih svinja izgledalo trudno, doživjelo sve simptome trudnoće – ali kada su trebale roditi, rodile su vreće vode!

Nakon godina zlostavljanja ili onih s kojima je razgovarao koji su također bili zlostavljani, Rosman je otkrio da nije sam. Ponovno smo rekli po ne znamo koji put da Monsanto i druge kemijske i sjemenske kompanije neprestano krive poljoprivrednike ili ih bacaju pod autobus kada se otkriju da njihovi proizvodi uzrokuju velike probleme.

Kompanije navode da je riječ o problemu upravljanja usjevima – i da poljoprivrednici ne slijede upute, posebno kada je u pitanju uporaba pesticida.

Drugi poljoprivrednici koji su također iskusili slične Rosmanove poljoprivredne gubitke, su odbacili Monsanto. Isto tako, čini se da su zaposlenici Sveučilišta Iowa koji su stacionirani u blizini Monsanta ušutkani zbog “potpore” iz Monsanta.

U 2014. su mediji izvijestili da je jedan danski farmer ušao u studiju kako bi se otkrilo zašto je toliko njegovih prasadi deformirano i mrtvorođeno.

Krivac je bio glifosat – aktivni sastojak u Monsantovom Roundup herbicidu kojeg koristi na svojim usjevima koji su konstruirani da izdrže herbicide koji inače ubijaju usjeve.

Dok je Rosman izgubio farmu svinja i nikad nije oporavio plodnost na farmi, danski seljak uspio je oporaviti svoje svinje kada ih je prebacio na konvencionalnu prehranu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,