Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘Spašavanje Oskarom nagrađenih BIJELIH KACIGA jasno pokazuje tko ih plaća’ – kaže rusko Ministarstvo vanjskih poslova

‘Spašavanje Oskarom nagrađenih BIJELIH KACIGA jasno pokazuje tko ih plaća’ – kaže rusko Ministarstvo vanjskih poslova

bijele-sirijaOčekuje se da će evakuirani pripadnici Bijelih kaciga biti preseljeni u nekoliko zapadnih zemalja poput Kanade, Njemačke, Francuske i neke druge

Povlačenje bijelih kaciga iz Sirije koje je Izrael proveo na zahtjev SAD-a i Kanade, otkriva “istinske boje i licemjerje” kontroverzne organizacije, pokazujući tko ju zapravo kontrolira, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova

Operacija spašavanja, koja je provedena u nedjelju, “govori sama za sebe” i jasno pokazuje tko točno služi u grupi, navodi se u priopćenju u ponedjeljak, prozivajući članove “pseudo-humanitarcima”.

Negdje oko 422 osobe je pokupila izraelska vojska i prebačeni su u Jordan nakon što je evakuiranje zatraženo od strane SAD-a, Kanade i nekih europskih zemalja. Pokazalo se da se u početku očekivalo ukupno 800 ljudi.

Organizacija “Bijele kacige” reklamirala samu sebe kao volontersku grupu i pod nazivom Sirijska “civilna obrana”.

Grupa je dobila pohvale na Zapadu, koji im je čak dodijelio Oscara za “dokumentarni” film, ali je opetovano optužena za blisku suradnju sa džihadskim skupinama i učinkovito služila kao njihov medijski ogranak.

“Poznato je, da su bijele kacige imale prste u najozloglašenijim operacijama pod “lažnom zastavom” tijekom sirijskog sukoba. Djelovali su isključivo na teritorijima pod nadzorom islamskih radikala (terorista, kako iz Zapad zove), postavljali izričite krivotvorene vojne napade, koji su tada korišteni kao izgovor za podizanje optužbi protiv sirijskih vlasti” – navodi ministarstvo.

Očekuje se da će evakuirani pripadnici Bijelih kaciga biti preseljeni u nekoliko zapadnih zemalja poput Kanade, Njemačke, Francuske i neke druge.

“To je simbolično i vrlo čudno da su Bijele kacige preferirale napustiti Siriju uz stranu pomoć, pokazujući svoje istinske boje i licemjerje svijetu” – priopćilo je ministarstvo, dodajući kako je “evakuacija” Bijelih kaciga “jasno pokazala čije su naredbe izvršavali, i tko ih je plaćao.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,