Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRAŽIVANJE AMERIČKE VLADE ZAKLJUČILO: Imamo ‘očiti dokaz’ da mobilni telefoni uzrokuju RAK!

ISTRAŽIVANJE AMERIČKE VLADE ZAKLJUČILO: Imamo ‘očiti dokaz’ da mobilni telefoni uzrokuju RAK!

telefoni-koncertZnačajna studija američke vlade zaključila je kako postoje jasni dokazi da mobiteli uzrokuju rak

Prema znanstvenom istraživanju, zračenje koje emitiraju mobiteli dramatično povećava rizik da osoba dobije rak mozga.

Znanstvenici su izložili tisuće štakora i miševa (čije ih biološke sličnosti s ljudima čine korisnim pokazateljima rizika ljudskog zdravlja) dozama zračenja, što je ekvivalent prosječnog životnog izlaganju korisnika zračenju mobilnog telefona.

Nijedna glavna novinska organizacija u SAD-u i Europi nije objavila ovu znanstvenu vijest.

No, onda je vijest o sigurnosti mobilnih telefona odavno odražavala opasnosti bežične industrije.

Već četvrt stoljeća industrija orkestrira globalnu PR kampanju koja je usmjerena na zabludu ne samo novinara, već i potrošača i kreatora politike o stvarnoj znanosti o zračenju mobilnog telefona.

Štoviše, industrija bežičnih mreža posudila je istu strategiju i taktiku kao i industrija duhana i industrija nafte kako bi se zainteresirala javnost o rizicima od pušenja i klimatskim promjenama.

I poput njihovih duhanskih i naftnih kolega, direktori industrija bežičnih mreža su lagali javnosti čak i nakon što su njihovi vlastiti znanstvenici privatno upozoravali da njihovi proizvodi mogu biti opasni, pogotovo za djecu.

Zanimljivo je da su mobilni telefoni bili odobreni na tržištu SAD-a desetljeće ranije bez ikakvog ispitivanja sigurnosti vlasti.

Sada je nekim klijentima i radnicima u industriji mobilnih telefona dijagnosticiran rak. U siječnju 1993. David Reynard je tužio tvrtku NEC America tvrdeći da je njegov ženski NEC telefon izazvao smrtonosni tumor na mozgu.

Nakon što se Reynard pojavio na nacionalnoj televiziji, priča je stekla popularnost.

Kongresni pododbor je najavio istragu. Investitori su počeli sa prodajom dionica kompanija za proizdovnju mobilnih telefona, a Wheeler i CTIA pokrenuli su akciju.

Ključni strateški uvid koji potiče kampanje korporativne propagandne je da određena industrija ne mora zadobiti znanstveni argument o sigurnosti – samo mora zadržati argument.

Održavanje argumenata ide na dobitak za industriju, jer očigledan nedostatak izvjesnosti pomaže u osiguranju kupaca, odbijanju vladinih propisa i sprječavanju tužbi koje bi mogle smanjiti dobit.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,