Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SVEUČILIŠNO ISTRAŽIVANJE: Uvođenje 5G mreže je ‘masivni zdravstveni eksperiment’ koji će biti ‘katastrofa’ za ljudsku plodnost

SVEUČILIŠNO ISTRAŽIVANJE: Uvođenje 5G mreže je ‘masivni zdravstveni eksperiment’ koji će biti ‘katastrofa’ za ljudsku plodnost

5g-mrezaUvođenje tehnologije 5G je “masivni zdravstveni eksperiment” koji će imati “katastrofalne posljedice” za ljudsku rasu, prema prvom sveučilišnom istraživanju o kontraverznoj bežičnoj tehnologiji

Koalicija od 200 vodećih znanstvenika i liječnika poziva na hitno zaustavljanje izlaska u javnost ove 5G mreže.

“Tehnologija 5G vrlo je velika opasnost” – upozorava dr. Moskowitz, profesor javnog zdravstva na Kalifornijskom sveučilištu.

“Implementacija 5G mreže ili tehnologije pete generacije predstavlja masivni eksperiment na zdravlju svih vrsta” – rekao je.

5G mrežno će dovest više građana u blizinu milimetarskih valova (MMWs), oblik vrlo kratkog valnog zračenja koji ima razorne učinke na oči, testise, periferni živčani sustav i reproduktivne sposobnosti ljudi.

Istraživanje je osobito uznemirujuće u svjetlu naglog pada stope plodnosti u Sjedinjenim Državama.

Prema riječima dr. Joel Moskowitza, 5G može omogućiti brže preuzimanje podataka korisnicima interneta i veće zarade za komunikacijsku i tehnološku industriju, no ne smiju se zaboraviti “katastrofalni” troškovi javnog zdravstva.

Osim istraživanja provedenog na Kalifornijskom sveučilištu, nije provedena nikakva sigurnosna provjera na novoj tehnologiji, a zdravstveni učinci nove tehnologije zanemaruju se u korist dobiti u industriji.

Budući da su MMW valovi slabiji od mikrovalova, oni su pretežno apsorbiraju od strane kože, što znači da je njihova distribucija vrlo usredotočena.

“Budući da koža sadrži kapilare i živčane završetke, biološki učinci MMW-a mogu se prenijeti molekulskim mehanizmima po koži ili živčanom sustavu” – piše dr. Moskowitz na svom blogu.

Dr. Moskowitz je također rekao za Daily Mail da je zabrinut da će “5G koristiti visoke frekvencije, ili milimetarske valove, koji mogu utjecati na oči, testise, kožu, periferni živčani sustav i znojne žlijezde” – s katastrofalnim posljedicama za budućnost ljudske rase.

Znanstveno istraživanje ukazuje i na činjenicu da će 5G utjecati na manju učinkovitost tijela na antibiotike, što uvelike povećava rizik od globalnih pandemija.

“Milimetarski valovi također mogu uzrokovati patogenu otpornost na antibiotike” – dodao je.

Dr. Moskowitz nije sam u upozorenju protiv “opasnog” i “neprovjerenog” 5G zračenja diljem svijeta.

Međunarodno društvo liječnika za okoliš i njezinih podružnica u 27 zemalja – uključuje više od 200 vodećih liječnika i znanstvenika – od kojih se svi pozivaju za hitno poništenje uvođenja 5G mreža, “zbog zabrinutosti da 5G radio zračenje će imati štetne zdravstvene učinke” – kaže dr. Moskowitz.

Do sada, tehnološke i komunikacijske industrije ignoriraju njihova velika upozorenja o nedostatku sigurnosnih provjera i povećanju kroničnih bolesti.

Tehnologija 5G je previše nova da bi se temeljito testirala i proučavala van područja pružatelja mobilnih usluga.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,