Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJVEĆI SVJETSKI OSNIVAČ DOBROTVORNIH DJEČJIH ORGANIZACIJA UHIĆEN ZBOG SILOVANJA DJECE

NAJVEĆI SVJETSKI OSNIVAČ DOBROTVORNIH DJEČJIH ORGANIZACIJA UHIĆEN ZBOG SILOVANJA DJECE

peter-djecaPeter John Dalglish, visoki savjetnik Ujedinjenih naroda i osnivač najveće dječje humanitarne organizacije, uhićen je zbog optužbi za silovanje djece u Nepalu

Tijekom uhićenja, navodno su dvoje djece u dobi od 12 i 14 godina, spašene iz Dalglishova pritvora.

Dalglish (60) je kanadski državljanin koji je utemeljio dječju humanitarnu organizaciju “Street Kids International” koja je kasnije postala poznata organizacija “Save the Children”. On je putovao svijetom radeći s djecom posljednja dva desetljeća.

Međutim, jet-seterski stil života na visokoj nozi u UN-u izgleda da je naglo došao do kraja. Središnji ured za istrage nepalske policije (CIB) izjavio je za Global News da je Dalglish pod ključem i “da se istražuje zbog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja djece.”

DIG Pushkar Karki, direktor CIB-a, izjavio je za portal MyRepublica of Nepal da je Dalglish obećavao pomoći u obrazovanju djece s teškoćama u razvoju i pružiti dobrotvorne i radne mogućnosti za njihove obitelji:

“Naša preliminarna istraga otkrila je da je on ciljao djecu siromašne financijske pozadine i seksualno ih zlostavljao.”

Obećavajući članovima obitelji da će obrazovati njihovu djecu, odvesti ih u inozemstvo i osigurati im posao nakon završetka školovanja, on je zapravo seksualno zlostavljao tu djecu.

S obzirom na dob i njegovu visoku ulogu u humanitarnom sektoru, lako bi osvojio povjerenje članova obitelji i kasnije zlostavljao njihovu djecu.”

Ali, stvari su postale još gore.

Dalglish, koji je nedavno dobio odlikovanje “Kanadskog reda” od strane vlade premijera Trudeaua, suočen je sa 15 godina zatvora ako bude proglašen krivim za tekuće optužbe.

Međutim, tužitelji su najavili da će Dalglish vjerojatno biti suočen sa više optužbi, jer se vjeruje da sadašnje optužnice protiv međunarodnog filantropa predstavljaju vrh ledenog brijega u smislu njegovih zločina protiv djece.

Direktor središnjeg ureda Karki je također rekao da je Dalglish bio poznat po ovim vrstama zločina i u drugim zemljama, unatoč činjenici da nikada nije bio progonjen.

Međunarodne službe sigurnosti i službe za provedbu zakona su okretale glavu na nedjela UN-ovog visokog dječjeg dobrotvornog savjetnika dok je zlostavljao djecu širom svijeta.

“Ne samo to, možda je bio uključen i u pedofiliju i u drugim zemljama, gdje je služio kao dužnosnik UN-a u prošlosti” – rekao je Karki.

“Došao je u Nepal prije tri mjeseca. Nakon što smo dobili informacije o njegovim seksualnim nedjelima od sigurnosnih agencija iz drugih zemalja, pratili smo ga i uspjeli ga uhititi.”

Predstavnik kanadske vlade odbio je komentirati, govoreći samo kako je vladina agencija “Global Affairs Canada” svjesna uhićenja kanadskog državljanina u Nepalu. Nudimo konzularne usluge. Zbog odredbi Zakona o zaštiti privatnosti, ne mogu se otkriti daljnje informacije.”

Ako se Dalglish proglasi krivim za ove optužbe u Nepalu, bit će suočen s 15 godina zatvora. Međutim, sada je vjerojatno da će doći pod iztragu zbog sumnje za druge zločine počinjene tijekom godina kroz dječje dobrotvorne organizacije.

Danglish je najpoznatiji kao osnivač organizacije “Street Kids International” i programa “Trails Youth Initiative program”, jedne od najvećih dobrotvornih društava na svijetu koja je sada poznata pod imenom “Save the Children”. Također je radio za Ujedinjene narode u različitim misijama tijekom svoje dugotrajne karijere.

Godine 2016., Dalglish je proglašen članom “Kanadskog reda” zbog “njegovih nastojanja da ublaži siromaštvo djece diljem svijeta, osobito uspostavom i vodstvom tvrtke Street Kids International”.

Nažalost, ovakvi tipovi slučajeva su previše poznati u svijetu, jer je uobičajeno da dječji predatori teže prema položajima gdje će se predstavljati kao kao čuvari ili spasitelji djece.

Bogati humanitarni donatori dobrotvornim dječjim udrugama su ozloglašeni zbog vrebanja djece i korištenja njihovog prestiža da zastraše svoje žrtve.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,