Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKA IZASLANICA PRI UJEDINJENIM NARODIMA: ‘Rusija nikada neće biti naš prijatelj, i mi ćemo ih ošamariti kada to bude potrebno’

AMERIČKA IZASLANICA PRI UJEDINJENIM NARODIMA: ‘Rusija nikada neće biti naš prijatelj, i mi ćemo ih ošamariti kada to bude potrebno’

un-veleposlanicaNikki Haley je erupirala u još jednoj vatrenoj izjavi rusofobije, upozoravajući kako Rusija “nikada neće biti američki prijatelj”

Rusija se može pokušati ponašati “kao obična zemlja”, ali SAD će ju “šamarati kad god to bude potrebno” – rekla je Haley.

Američka veleposlanica u UN-u nije poznata po svom prijateljskom stavu prema Moskvi, ali njena nova izjava o odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije nije se mogla zamisliti niti u najcrnijim snovima.

Govoreći na Sveučilištu Duke u Sjevernoj Karolini u petak, Haley je priznala da su prijateljski odnosi s Rusijom malo vjerojatni, dodajući kako je Trumpov tim učinio više protiv Moskve nego bilo koja druga američka uprava od predsjednika Ronald Reagana do danas.

“Rusija nikada neće biti naš prijatelj” – rekla je Haley studentima na press konferenciji, reagirajući na pitanje o tome da je “Rusija odgovorna” zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore 2016. godine. Veleposlanica je rekla da Washington još uvijek radi sa Moskvom “kad trebamo, a i ošamarimo ih kada trebamo.”

Zatim je nastavila dalje: “Svi vole slušati riječi. Reći ću vam – pogledajte djela” – rekla je Haley. “Protjerali smo 60 ruskih diplomata / špijuna, naoružali smo Ukrajinu kako bismo se oni mogli obraniti” – dodala je.

Prema UN-ovoj izaslanici, SAD rade “dvije stvari koje Rusija nikada ne bi željela da učinimo”, naime povećavamo vojsku i proširujemo svoju energetsku politiku.

“Dakle, ovaj predsjednik je učinio više protiv Rusije nego bilo koji predsjednik od Reagana do danas” – rekla je ona.

“Niste vidjeli kraj onoga što će ova uprava učiniti Rusiji. I dalje ćete gledati ono što je već isplanirano” – istaknula je ona.

Haley je rekla da SAD i Rusija surađuju u Afganistanu i Africi, na područjima od obostranog interesa. U međuvremenu, ona tvrdi da “naši odnosi s Rusijom ovise samo o Rusiji”.

Međutim, rusko vodstvo si može olakšati život “ako se odluče biti dobar glumac i baviti se međunarodnom zajednicom poput običnih poslušnih zemalja” – istaknula je veleposlanica, dodajući kako će oni “vidjeti da sve više zemalja želi raditi s njima”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,