Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE » AMERIKA JAVNO OBJAVILA VLASNIŠTVO: Sjedinjene Države imaju pravo na veliki dio Mjeseca i sve što je ostalo od misije ‘Apollo’

AMERIKA JAVNO OBJAVILA VLASNIŠTVO: Sjedinjene Države imaju pravo na veliki dio Mjeseca i sve što je ostalo od misije ‘Apollo’

mjesec-astronautBijela kuća je objavila dokument kojim se traži od drugih zemalja da sa Amerikancima usklade sve svoje aktivnosti na površini jedinog Zemljinog prirodnog satelita

Ova “obveza” se odnosi se na sve akcije drugih država koje bi mogle biti ugroziti misije SAD-a u svemiru ili na bilo koji način utjecati na “američke objekte i opremu” i na samo mjesto iskrcavanja Amerikanaca na Mjesecu

“Izvršni ured” predsjednika Sjedinjenih Država objavio je dokument koji je podigao prašinu, možda i izvan namjere njezinih tvoraca.

Objavljen je pod naslovom koji je odmah privukao pažnju i sam po sebi neke uzbudio i uznemirio: “Zaštita i čuvanje površine na Mjesecu i artefakata povezanih sa svemirskim programom Apollo”.

A ovaj dokument još od drugih zemalja traži da sa Amerikancima usklade svoje aktivnosti na površini jedinog Zemljinog prirodnog satelita. Ništa manje, ni više!

Ova “obveza” se odnosi na sva djelovanja drugih država koja bi mogla zasmetati svemirskim misijama SAD ili na bilo koji način utjecati na “američke objekte i opremu” i mjesto iskrcavanja Amerikanaca na Mjesecu.

Zašto i otkuda sve to odjednom?

Amerikanci se u dokumentu pozivaju na Sporazum o svemirskom prostoru iz 1967. godine koji osigurava zaštitu “lunarnih objekata misije Apollo”.

U dokumentu se naglašava da SAD i dalje imaju jurisdikciju nad opremom koja je ostala na Mjesecu i ukazuje na opasnost da druge zemlje – pri realizaciji svojih lunarnih programa – nanesu “štetu američkim objektima” na Mjesecu.

Sjedinjene Države ne kriju da polažu pravo da korigiraju programe lunarnih misija drugih zemalja – ukoliko ocjene da bi mogle ugroziti ono što u Washingtonu na Mjesecu smatraju američkim.

SAD ne samo da tvrdi da su “objekti misije Apollo” u njihovom vlasništvu, nego i da imaju “veliki znanstveni i povijesni značaj”, a da je površina Mjeseca koju su njihovi astronauti koristili “i dalje aktivne i omogućuju da se utvrde izmjene na lunarne uvjete koji su nastali zbog dugoročnog utjecaja sustava kojeg je stvorio čovjek. “

Donald Tramp je nedavno donio direktivu koja zahtijeva “osvajanje planeta Solarnog sustava”.

Amerikanci tvrde da su njihovi astronauti bili na Mjesecu 1972., a Trump želi američku bazu na Mjesecu olakša slanje “misije na Mars”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,