Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Bivši liječnik Bill Gatesa rekao da je milijarder ‘odbio cijepiti svoju djecu’

Bivši liječnik Bill Gatesa rekao da je milijarder ‘odbio cijepiti svoju djecu’

bill-obiteljLiječnik koji je služio kao privatni liječnik Bill Gatesa u Seattleu 1990. godine, rekao je da je osnivač Microsofta zagovornik cijepljenja koji ‘je odbio cijepiti svoju djecu’ kada su bili mali

„Ne znam da li ih je cijepio kao odrasle osobe, ali mogu vam reći da ih je neposredno odbio cijepiti dok su bili djeca”, navodno je rekao liječnik iza zatvorenih vrata na medicinskom simpoziju u Seattleu, dodajući: „Oni su prekrasna djeca, stvarno pametna i živahna, i on je rekao da će oni biti u redu kao što je i bilo i da nisu potrebna nikakva cjepiva.„

Komentari su izazvali pomutnju među liječnicima na simpoziju sa tvrdanjama da je prekršio povjerljivost odnosa liječnik-pacijent, prema izvješćima.

Međutim, dok je govorio sa drugim liječnicima, on nije bio prekršio pravila ponašanja farmaceutske industrije.

Gates ima troje djece sa svojom ženom Melindom – Jennifer, Rory i Phoebe – koji su rođeni između 1996. i 2002. godine, a prema njegovom bivšem liječniku, svi su necijepljeni i zdravi.

Vijest da Bill Gates nije cijepio svoju djecu, unatoč tome što je on u svijetu najaktivniji borac za obavezno cijepljenje, ne bi trebala čuditi. Istraživanja dokazuju da elita ne cijepi svoju djecu. No, u isto vrijeme oni očekuju da mase cijepe svoju djecu.

Elita se ne cijepi

U Kaliforniji, djeca koja će najvjerojatnije biti necijepljena su bijelci i dolaze iz najbogatijih obitelji u Los Angelesu, prema nedavnom istraživanju.

Postotak vrtićke djece koja su se oslobodila cijepljenja zbog osobnih razloga se udvostručila od 2007. do 2013. godine, sa 1,54% na 3,06%. To je otprilike 17.000 najbogatije djece, od više od pola milijuna, koja su izuzeta od cijepljenja.

Izuzeća od cijepljenja je najviše kod bijelaca, i u obiteljima sa visokim prihodima na područjima gdje žive bogataši poput Orange County, Santa Barbare i dijelova Bay Area, prema CNN-u.

Studija, koja je objavljena u časopisu American Journal of Public Heath, analizirala je više od 6.200 škola u Kaliforniji i pronašla da su izuzeća od cjepiva dvaput uobičajena među vrtićkom djecom koja idu u privatne institucije.

„Vrlo bogati i privilegirani roditelji vole ideju imuniteta stada, ali oni ne žele rizike povezane sa cijepljenjem kada je riječ o njihovoj vlastitoj djeci. Oni su zabrinuti zbog nuspojava, uključujući autizam.„ (Baxter Dmitry,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,