Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » POČINJE SEZONA RATOVANJA: Vojna nazočnost će se dramatično povećati! Pentagon šalje 1000 novih vojnika i dronova u Afganistan

POČINJE SEZONA RATOVANJA: Vojna nazočnost će se dramatično povećati! Pentagon šalje 1000 novih vojnika i dronova u Afganistan

vojnici-avionPentagon namjerava implementirati prema procjeni oko 1.000 novih vojnih savjetnika u Afganistan kao dio novog planiranog vojnog plana Trumpove uprave, prema izvješćima

Već u veljači, pripadnici vojske i sigurnosnih snaga iz Fort Benninga u saveznoj državi Georgiji, bit će upućeni kao borbeni savjetnici afganistanskim nacionalnim snagama sigurnosti. Njihov razmještaj će podići broj američkog vojnog osoblja u toj zemlji na oko 14.000.

Američki vojni dužnosnici su rekli za Wall Street Journal da se Pentagon nada da će dramatično povećati američku vojnu nazočnost u Afganistanu u vrijeme proljeća, kada se počinje “sezona ratovanja”.

U operacijama protiv islamske države (ISIS) uz Siriju i Irak, američka vojska planira poslati još helikoptera, kopnenih vozila, topništva i druge opreme u Afganistan, piše RT.

Veliki flote naoružanih i nenaoružanih bespilotnih letjelica će također biti poslane u zemlju u kojoj će biti zračna potpora američkim savjetnicima, koji će služiti za nadzor i izviđanja.

Predsjednik Trump je najavio u kolovozu da će još dodatnih 3000 do 4000 vojnika biti poslano u Afganistan u pokušaju da se konačno postigne “odlučujuća pobjeda” u ratu koji već traje više od petnaest godina.

Kao dio Trumpove strategije, Bijela kuća je delegirala svoje generale za značajne ovlasti za donošenje odluka. Novi stil upravljanja ima sklonost prema tajnosti u pogledu broja vojnika u toj zemlji. To znači da nitko neće znati koliko Amerika ima vojnika u Afganistanu.

General John Nicholson, šef američkih snaga u Afganistanu, rekao je novinarima prošlog mjeseca da će biti puno više američkih čizmi na terenu u narednim mjesecima, ali nije naveo pojedinosti.

Postoji „i više od 1.000 savjetnika u bilo kojem trenutku”, rekao je Nicholson, ali u 2018. godini „broj će se dramatično povećati.”

U prosincu je Bijela kuća je izbacila broj vojnika stacioniranih u Afganistanu iz polugodišnjeg izvješća, u smislu ga bi to trebalo donijeti veću odgovornost izvršnoj vlasti u svezi vojnih pitanja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,