Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Novi dokazi otkrivaju: JP Morgan je potopio Titanik da bi osnovao Federalne rezerve

Novi dokazi otkrivaju: JP Morgan je potopio Titanik da bi osnovao Federalne rezerve

jp-morgan-titanicNovi dokazi su se pojavili u javnosti o tome da je poznati bankar JP Morgan namjerno orkestrirao potonuće Titanika kako bi stvorio Federalne rezerve

Godine 1989., Morgan Robertson je napisao je knjigu pod nazivom „Potonuće Titana” o luksuznom brod koji se smatrao nepotopljivim i koji je prebrzo plovio na području sjevernog Atlantika i udario u santu leda – pobivši gotovo sve putnike na brodu.

14 godina kasnije ova izmišljena knjiga se odigrala u stvarnom životu sa upravo tim imenom, sa olupinom Titanika; ali ovaj put je to imalo velike političke implikacije.

Neki od najbogatijih ljudi na svijetu su bili na tom brodu, i neki od njih su se protivili stvaranju Federalnih rezervi i središnjih banaka.

ČINJENICA: JP Morgan je financirao izgradnju Titanika

ČINJENICA: JP Morgan je rezervirao putovanje na Titaniku, ali je otkazao u posljednji trenutak.

ČINJENICA: Prijatelj JP Morgana, Milton Hersey, također je otkazao u posljednji trenutak i preživio da bi poslije sagradio poslovno carstvo za proizvodnju hrane Hersey.

ČINJENICA: Na Titaniku nije bila niti jedna crvena raketa za upozorenje kojom bi signalizirali pomoć brodovima za spašavanje. Samo bijeli vatromet koji je signalizirao zabavu i veselje i da je sve u redu.

ČINJENICA: To je bio prvi brod takve vrste s mogućnošću elektromagnetskog brtvljenja potpalublja koji je mogao zatvoriti ljude ispod palube (unutar broda).

ČINJENICA: Kapetan Edward Smith je bio jedan od najodlikovanijih kapetana svog vremena i totalno je čudno kako je on izbjegao sve mjere opreza zbog čega se i dogodila nesreća.

ČINJENICA: Autor knjige je smrtno otrovan nekoliko godina nakon što je Titanik potonuo.

ČINJENICA: FED (Federalna banka) je formirana već iduće godine.

ČINJENICA: Obitelj Astor je bila jedna od najbogatijih obitelji u svijetu i John Astor III se protivio osnivanju Federalnih rezervi.

Na brodu je također bio i John Jacob Astor IV, najbogatiji čovjek na svijetu u to doba, prijatelj Nikole Tesle i otvoreni protivnik stvaranja Federalnih rezervi.

Astor je stekao svoje bogatstvo, dijelom, kao graditelj nekretnina, investitor i izumitelj. Drugi istaknuti dužnosnici koji su se protivili osnivanju Federalnih rezervi, kao što su Benjamin Guggenheim i Isa Strauss, također su umrli na brodu.

Da li je JP Morgan dobiti ideju kako pobiti opoziciju Federalnih rezervi iz knjige koja je napisana 14 godina ranije?

Knjiga pod nazivom „Titan”, objavljena je 14 godina prije nego što je Titanik potonuo i u njoj je točno opisan plan potapanja Titanika.

Jesu li skovali plan na otoku Jekyll u kojem su planirali izgraditi brod i eliminirati konkurenciju?

Sličnosti Titanika

Iako je roman napisan prije nego je čak i bio dizajniran brod Olimpijske klase poput Titanika, postoje neke izvanredne sličnosti između fiktivnog i stvarnog života likova u toj knjizi.

Poput Titanika, izmišljeni brod u knjizi je potonuo u travnju u sjevernom Atlantiku, i nije bilo dovoljno čamaca za spašavanje putnika. Također postoje sličnosti između veličine (243 metara dug Titan u odnosu na 269 metara dug Titanik), brzina (25 čvorova koju je postizao brod Titan, 21 čvorova za Titanik) i oprema za spašavanje.

Opisan kao „nepotopljiv”

Titanik je bio najveći svjetski luksuzni brod (269 metara, 63.000 tona), te je jednom opisan kao gotovo „nepotopljiv”. Titanik je najveća do tada ploveća građevina i najveće djelo čovjeka do tada (269 metara, 75.000 tona), te se smatrao „nepotopljivim”.

Nedostatak čamaca za spašavanje

Titanik je nosio samo 16 čamaca za spašavanje, plus 4 Engelhardt sklopivih čamaca za spašavanje, što je činilo manje od polovice broja čamaca koliko je bio zahtjev za takav brod čiji je putnički kapacitet bio 3000 putnika.

Udario u santu leda

Krećući se prebrzo brzinom 22 čvorova na sat, Titanik je udario u santu leda na desnoj strani u noći 14. travnja 1912. u sjevernom Atlantiku 600 kilometara od Newfoundlanda.

Također se navodi u knjizi, na noći travnja, na području sjevernog Atlantika 600 kilometara daleko od Newfoundlanda (Terranova), Titan je udario u santu leda, dok je putovao brzino od 25 čvorova na sat, sa desne strane.

Potapanje

Nepotopljivi Titanik je potonuo, a više od polovice njezinih putnika je umrlo, što je bilo oko 2200 putnika. Neuništivi Titan u knjizi je također potonuo sa više od polovice njegovih putnika, što je bilo oko 2500 putnika. Okrenuvši se na bok, Titan se zapravo prevrnuo prije nego što je potonuo.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,