Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sirijski komandosi su došli do najnovijih dokaza da Amerikanci obučavaju i opskrbljuju članove terorističke Islamske države

Sirijski komandosi su došli do najnovijih dokaza da Amerikanci obučavaju i opskrbljuju članove terorističke Islamske države

sirija-teror-opskrbaPENTAGON TVRDI DA IH SIRIJA, RUSIJA I IRAN NE MOGU POTPUNO PORAZITI

Ministarstvo obrane Sjedinjenih Država smatra da operacije Sirijske vojske i Rusih zračnih snaga neće dovesti do potpunog uništenja Islamske države – izjavio je glasnogovornik Pentagona Eric Pahon.

To je bila reakcija – naravno, ne njegova osobna – na riječi glasnogovornika vojnog vrha Rusije, generala Igora Konašenkova, da se zona oko američke vojne baze At-Tanf na sirijsko-jordanskoj granici pretvorila u “crnu rupu iz koje ispadaju teroristi Islamske države” .

Pahon je dodao: “Ove tvrdnje nisu točne. Napori autoritarnog Asadovog režima, Rusije i Irana teško da će dovesti do potpunog i konačnog poraza grupacije Islamske države, čak i ako budu u stanju privremeno zauzeti neki teritorij”.

Amerikanac je također dopustio sebi uvjerenje da “pravi poraz Islamske države nanose Sjedinjene Države i njezini saveznici”.

Pritom je zobišao optužbu službenog Damaska da su Sjedinjene Države i njezini partneri ubijali više sirijskih civila od terorista.

Isti slučaj je i sa pisanjem sirijskih medija da američki instruktori u vojnoj bazi At-Tanfu potpuno otvoreno obučavaju pripadnike Islamske države i opskrbljuju ih naoružanjem, streljivom i hranom.

Oni također pišu: da su dokaze o ovome dali sirijski komandosi koji su uhvatili neke od glavešina terorista i domogli se njihove arhive.

A ona je otkrila da američki teški transportni zrakoplovi najmanje tri puta tjedno padobranima “spuštaju” streljivo i hranu.

Imajući u vidu razvoj situacije i znakove intenziviranja odnosa SAD-a i Rusije povodom Sirije, njemački dnevnik Die Welt je napisao:

“Rusija i Sjedinjene Države su već u sukobu u Siriji, a njihovi saveznici već pucaju jedni na druge. Ruske specijalne jedinice su se preselile na lijevu obalu Eufrata, što izgleda kao objavu rata Americi. Rusi su u 48 sati postavili pontonski most dužine 210 metara preko Eufrata, preko kojeg lako prevoze i tenkove. Ovaj most izaziva napetost koja lako može eskalirati u rat s drugom svjetskom silom, to jest Sjedinjenim Državama.”

Njemački list tvrdi da je Rusija pristala – u kontaktima sa Washingtonom – da Eufrat treba biti granica i naglašava:

“Samo pet kilometara dijeli sirijsku vojsku, koju podržavaju Rusi, od sirijskih demokratskih snaga, koje podržavaju Amerikanci. Očito, Moskva neće bez borbe prepustiti pokrajinu Deir-ez-Zor Sjedinjenim Državama i njezinim saveznicima, jer je to najveće sirijsko naftno polje u zemlji, a dolina Eufrata je žitnica Sirije. Tko god drži ovu pokrajinu, dobro će se uklopiti u pregovore o poslijeratnom ustrojstvu Sirije. “
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,