Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GLOBALNO ZATOPLJENJE VIŠE NE POSTOJI: Ne gledajte trenutno, ali arktička ledena masa je narasla gotovo 40 posto od 2012. godine

GLOBALNO ZATOPLJENJE VIŠE NE POSTOJI: Ne gledajte trenutno, ali arktička ledena masa je narasla gotovo 40 posto od 2012. godine

led-grafikonJedan od najpopularnijih „dokaza” klimatskih alarmista nije samo ljubav prema tome da bi vam dokazali kako globalnog zatopljenja „topi sav led na Arktiku, i polarni medvjedi izumiru”

Svi smo vidjeli dokumentarce gdje se polarni medvjedi očajnički drže za mali komad leda i osjećate da će uskoro umrijeti. No, je li išta od toga istina? Što najnovija znanost zapravo realno ima za reći o ledu na Arktičkom krugu?

Ranije ovog mjeseca, Climatedepot.com je izvijestio da najnoviji podaci iz Nacionalnog centra za snijeg i led, koji se nalazi na Sveučilištu u Coloradu pokazuju da se morski led povećao za 40 posto od 2012. godine.

Danski Polarni portal Polarportal.dk koji prati led i klimu na Arktiku, izvijestio je 12-og rujna ove godine:

“Bilo je vrlo malo rasprava o klimatskoj blogosferi na Grenlandu ove godine. Gusti snijeg i kiša u zimi sa relativno kratkim i povremenim prekidima ljetnih dana su ostavili ledeni pokrov Grenlanda sa više leda nego je uobičajeno tijekom posljednjih dvadeset godina – zapravo moramo se vratiti u 1980-te i 90-te godine kako bi kako bi usporedili godinu sličnu ovoj u smislu padalina snijega i otapanja leda…”

Ako rangiramo godišnju površinsku bilancu mase od 1981. od niske do visoke, najniža zabilježena je bila u sezoni 2011-2012 (38 gigatona), ali ove godine je 5. po redu najviša bilanca mase leda u zadnjih 37 godina. Najviša zabilježena bilanca je bila u sezoni 1995-1996 kada je izmjereno 619 gigatona po našim zapisima.

U stvari, Grenland je dobio 10 puta višu razinu površine leda nego prije pet godina. I to potvrđuje da to nije slučajna pojava koja se odvija u samo godinu dana. Najpoznatiji ledenjak na Grenlandu – ledenjak Petermann – polako i stalno raste u posljednjih pet godina.

Kao što možete vidjeti iz donjeg grafikona, rast leda 2016. – 2017. godine je mnogo veći od prosjeka od 1981 – 2010. (naslovna slika)

To je bio klimatski uzorak na Arktiku u proteklih nekoliko godina. Vratimo se natrag u 2015. godinu kada je BBC News izvijestio da je Arktički led narastao za nevjerojatnih 30 posto nakon što su imali „neobično hladno ljeto” – doista neobično, ako se vjeruje pričama o globalnom zagrijavanju.

To klimatsko kretanje se nastavilo u 2014. godini, a porast leda za te dvije godine premašio sve zabilježene gubitke u prethodne tri godine.

Tih 30 posto činile su masivan iznos fizičke površine – izvijestio je Daily Mail u vrijeme kada je hladno Arktičko ljeto ostavilo preko 1.370.000 dodatih kvadratnih kilometara leda u odnosu na prethodnu godinu.

Zapanjujuće no mainstream mediji, unatoč posjedu i saznanju ove informacije koja im je bila na dohvat ruke, i dalje pumpaju javnost sa starim glupostima globalnog zatopljenja.

Razumljivo je da ako će trend kontinuiranog zagrijavanja tijekom 30 godina povećati zabrinutost javnosti, ali isto tako, kontinuirani trend hlađenja tijekom posljednjih pet godina, mora se uzeti u obzir.

Znanstvenici bi trebali ići tamo gdje ih dokazi odvedu, a ne pokušavati zadržati namještene dokaze da bi ugodili unaprijed određenim ishodima.

Kao da su znanstvenici, vlade i mainstream mediji odlučili da se Zemlja zagrijava, a sada nema povratka. Bez obzira što fizički dokazi pokazuju, oni će napraviti sve da bi spasili obraz inzistirajući da su bili u pravu. (NN)

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,