Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » SLUČAJ KOJI JE ODJEKNUO POLJSKOM: Mladi bračni par ‘ukrao’ novorođenče, da ga ne bi cijepili

SLUČAJ KOJI JE ODJEKNUO POLJSKOM: Mladi bračni par ‘ukrao’ novorođenče, da ga ne bi cijepili

cijepljenje-poljskaNa vratu im je policija i tužiteljstvo – moguće je čak i oduzimanje djeteta

Poljska policija od petka traga za mladim poljskim bračnim parom koji je iz bolnice u Bjalogradu na sjeverozapadu zemlje “oteo” svoju tek rođenu bebu, pošto se posvađao s liječnicima jer nije htio dopustiti da se beba okupa, testira na žuticu, dobije vitamin K, i ono najvažnije – cijepi!

Djevojčica je rođena u 37. tjednu trudnoće, u porodu bez komplikacija ali nedovoljno teška. Liječnici su prvog dana poslije poroda tražili od suda da privremeno ograniči roditeljska prava kada su roditelji bebe odbili uobičajenu terapiju i da beba, iako je premale težine, primi prva cjepiva.

“Bojali smo se za zdravlje novorođenčadi. Bilo je potrebno se dogovoriti, a tu i u najmanjoj mogućoj mjeri dogovor nije bio moguć. Roditelji su odbili bilo što napraviti s djetetom. Liječnici su dugo razgovarali s majkom, ali ona je, kao i bebin otac, imal drukčiji pristup modernoj medicini”, izjavio je za TVN 24 TV liječnik Roman Labenđ.

U petak popodne, kada im je priopćena odluka suda, mladi par je uzeo bebu, pobjegao iz bolnice i od tada se kriju. U potragu za njima je krenula poljska policija, dok je danas istragu započelo i tužiteljstvo.

U međuvremenu, otac bebe je snimio i na internet postavio film u kojem objašnjava kako ih nitko nije htio slušati, razmotriti njihove argumente zašto traže da sve bude potpuno prirodno, već da ih je sud ograničavanjem roditeljskih prava natjerao da se osjećaju maltene kao kriminalci.

Afera je odjeknula u cijeloj Poljskoj i od vikenda ne jenjava žustra polemika protivnika cijepljenja koji brane roditelje i zagovornika cijepljenja koji podržavaju liječnike i upozoravaju da je majka tijekom trudnoće koristila sve blagodati medicine 21. stoljeća, uzimala sve propisane lijekove, čak i lijekove protiv bolova, a onda je svojoj bebi to sve uskratila.

Roditeljima su zaprijetili da će im čak i oduzeti dijete, ako ih policija pronađe.
 
(fakti.org)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,