Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPSKA UNIJA BIJESNA: MAĐARSKA SAGRADILA ZID I SMANJILA ILEGALNU IMIGRACIJU ZA 99%

EUROPSKA UNIJA BIJESNA: MAĐARSKA SAGRADILA ZID I SMANJILA ILEGALNU IMIGRACIJU ZA 99%

madjarska-zidUN ih je kritizirao zbog toga što nisu dobri “domaćini”

Mađarska je smanjila ilegalnu imigraciju za više od 99 posto nakon što je podigla moćnu graničnu ogradu kao odgovor na europsku imigracijsku krizu, vjerojatno dajući lekciju o mogućem utjecaju izgradnje južnog zida predsjednika Trumpa u SAD-u.

Govoreći o drugoj godišnjici vladinog poteza da stavi brtvu na granicu Mađarske sa Srbijom – koja je također vanjska granica Europske unije – glavni savjetnik za sigurnost premijera Viktora Orbana, György Bakondi, najavio je da su ograde uzrokovale da se ilegalna imigracija smanji sa 391.000 ilegalnih imigranata u 2015. godini, 18.236 u 2016. godini, na samo 1.184 u 2017. godini.

“Sustav tehničkih prepreka ključ je uspjeha granične sigurnosti, i bez njega je nemoguće zaustaviti masovni dolazak useljenika”, objasnio je šef sigurnosti.

Mađarska je morala brzo reagirati na ogroman ulazak migranta koji zapljusnio Europu nakon što je njemačka Angela Merkel priopćila da nema “ograničenja” u broju tražitelja azila koje bi prihvatila njezina zemlja.
 

 
Mađari su uveli ove zone nakon što je otkriveno da su mnogi teroristi iz terorističkih napada u Parizu 2015. godine prošli kroz njihov teritorij – važan korak koji su proveli se razlikuje od drugih država članica EU, koje su više ili manje omogućili migrantima da ilegalno uđu u njihove zemlje, a ponekad i sa smrtonosnim posljedicama, samo da bili poslušni EU zakonima.

“Postoji neprestani migracijski pritisak na naše granice”, inzistirao je dr. Zoltán Kovács, državni tajnik za javnu diplomaciju i odnose.

“Mjere uvedene u interesu da se zaštite granice i dalje su neophodne; zahvaljujući tome broj migranata koji su nezakonito i na nekontroliran način ušli u Mađarsku je drastično pao”.

Ipak, budući da je stalno poticana i financirana, ilegalna migracija se usporila – aktivisti koje financira milijarder financijer George Soros i globalistički dužnosnici u Europskoj uniji i Ujedinjenim narodima su zaprepašteni ovim potezom Mađarske.

Na primjer, šef UN-a za izbjeglice Filippo Grandi posjetio je granicu i žalio se:

“Kad sam danas stajao na graničnoj ogradi, osjetio sam da je cijeli sustav osmišljen kako bi ljudi, od kojih mnogi bježe od rata i progona, ostali izvan zemlje”.

Grandi je također pozvao Mađarsku da se riješi tranzitnih zona koje su uspostavljene, što dopušta da svi tražitelji azila koji ulaze u zemlju budu zatočeni dok se procjenjuju valjanost njihovih zahtjeva i identiteta.

“Dužnosnici koji napadaju gradnju ograde imaju stajalište kojim dopuštaju da velik broj ljudi uđe u zemlju bez ikakvog oblika kontrole”, dodao je g. Bakondi.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,