Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Netanyahuov odmetnuti sin: George Soros i reptili kontroliraju svijet

Netanyahuov odmetnuti sin: George Soros i reptili kontroliraju svijet

soros-sinIzraelska Liga za borbu protiv kleveta osudila je post na Facebook računu sina izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Yaira, koji uključuje antisemitske poruke i navodno sugerira da “George Soros i reptili” kontroliraju svijet

Organizacija je na svom Twitter računu na hebrejskom jeziku objavila danas da karikatura “sadrži jasne antisemitske elemente i da se “opasnost od antisemitskog diskursa ne može umanjivati”.

Yair Netanyahu je na svom Facebook računu u subotu postavio karikaturu koja sugerira da iza rastućih pravnih problema njegove obitelji stoji zavjera, navode izraelski mediji.

On je svoj post nazvao “Lanac prehrane”, a na njemu je fotografija američkog milijardera Georgea Sorosa koji drži svijet na udici pored reptila sa štapom za pecanje na kojem je simbol alkemije.

Slijedi antisemitski imidž takozvanog “sretnog trgovca”, a potom fotografije bivšeg izraelskog premijara Ehuda Baraka, kao i predvodnika prosvjeda protiv Netanjahua Eldad Janiva i Mannyja Naftalija, bivšeg zaposlenika u premijerovoj rezidenciji koji je optužio Netanyahuov suprugu Saru u istrazi koja se protiv nje vodi.

Odgovori na post uključili su pozive na psihijatrijsku njegu za Yaira od strane Baracka i osudu lidera sa izraelske ljevice, a među njima poslanice Zahavi Gal i čelnika laburista Avija Gabaja.

Reagirao je i bivši čelnik Ku Klux Klana David Duke koji je napisao da meme (objavljena slika) sugerira da Soros kontrolira svijet. Neonacistički dnevnik “STORMER” je objavio članak povodom posta pod naslovom “Netanyahuov sin postavio fenomealan meme kriveći Židove da ruše njegovog oca Židova”, u kome su nazvali Yaira Netanjahua bratom.

Izraelski mediji podsjećaju da je izraelski vrhovni tužitelj Avihaj Mandelblit obavijestio u petak Netanyahuov suprugu Saru da je moguće podizanje optužnice protiv nje zbog prijevare i iznevere povjerenja.

Ona bi također mogla biti optužena da je potršila oko 100.000 dolara državnog novca na obroke koje je naručivala za službenu rezidenciju iz restorana, što je protiv propisa jer u njoj ima kuhara.

Optužnica je moguća poslije saslušanja koje još nije zakazano. Netanyahu nije za to osumnjičen, ali se protiv njega vode istrage zbog sumnje na korupciju u dva odvojena slučaja.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,