Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » NOVI PLAN KAOSA BANKARSKIH GLOBALISTA: FED započinje eru jačanja dolara – mjesečno će ‘spaljivati’ i do 50 milijardi dolara

NOVI PLAN KAOSA BANKARSKIH GLOBALISTA: FED započinje eru jačanja dolara – mjesečno će ‘spaljivati’ i do 50 milijardi dolara

spaljivanje-novacSve ovo će pogoditi – zemlje u razvoju, a ne američke tvrtke i američke građane!

Bliži se kraju era slabog dolara. Sve ukazuje na to da će tečaj američke valute u najskorije vrijeme početi vidljivo rasti

Eksperti istovremeno naglašavaju da će se početi smanjivati i količina dolara u opticaju. To bi moglo biti objavljeno nakon sljedećeg sastanka vrha američkog Sustava federalnih rezervi.

Bit će, zapravo, realizirana zamisao Komiteta za otvorena tržišta da se preko slabljenja dolara i smanjivanja dolarske mase počnu “spaljivati” dugove u SAD koji su sa upumpavanjem dolara u američku ekonomiju nakon 2008. godine napuhali ne samo burzovne indekse nego i unutarnje dugove u SAD.

U prvoj etapi “spaljivanja” planirano je “uništavanje” po 10 milijardi dolara mjesečno, a potom će mjesečna norma biti podignuta do 50 milijardi dolara.

Povjerenstvo je odluku o ovome donijela još u srpnju i apsolutnom većinom glasova. Njena namjera je ispumpavanje suvišnih dolara koji su doveli i povijesnih maksimuma na američkim burzama: indeks S&P 500 od studenog je “teži” 16 posto.

Sustav Federalnih rezervi (FED) je od 2008. upumpao oko 3,5 trilijuna dolara. Tako se američka ekonomija suočila s poplavom besplatnog novca.

“Spaljivanje” će zahvatiti dobar dio tog novca. U toj funkciji bit će i odluka Ministarstva financija SAD da vrlo povećati emisiju dužničkih “papira” do kraja 2017.

Pretpostavlja se da će taj “usisavač” od listopada do Nove godine povući sa financijskih tržišta 501 milijardu dolara.

Sve ovo će pogoditi – zemlje u razvoju, a ne američke tvrtke!

Banka JP Morgan je već procijenila da će Sustav federalnih rezervi za naredne tri godine ispumpati 2,2 trilijuna dolara, a to će dovesti bijega kapitala iz zemalja u razvoju od 220 milijardi dolara.

Direktor Instituta za međunarodne financije Sony Gibbs izračunao je da će svaki dolar koji Amerikanci povuku iz opticaja na ovaj način smanjiti dotok kapitala u zemlje u razvoju za 10 centi.
 
(fakti.org)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,