Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » YOUTUBE cenzurirao video koji pokazuje kako Amerika zračnim pošiljkama ISIS-u dostavlja oružje

YOUTUBE cenzurirao video koji pokazuje kako Amerika zračnim pošiljkama ISIS-u dostavlja oružje

isis-otuzjeJoš jedan video na YouTubeu je cenzuriran na temelju toga što krše smjernice platforme, ali uklanjanje ovog videa ne štiti gledatelje od golotinje ili prostačkog jezika. Umjesto toga, on štiti gledatelje od ‘realnosti vanjske politike SAD-a’

Alternativni geopolitički analitičar Mimi Al Laham, poznata pod imenom „Partisan Girl”, otkrila je na Twitteru da je jedan od njezinih YouTube videa označen i uklonjen za gledanje. „Video dokumentira kako američka vojna oprema pada u ruke ISIS-a”, napisala je. „Istina je uznemirujući grafički sadržaj?”

Obavijest iz YouTubea tvrdi da je video uklonjen jer krši smjernice zajednice platforme. Osim uklanjanja videozapisa, Partisan Girl je također dobila kaznu na svojem korisničkom računu YouTubea, na kojem može primiti do tri „kazne”.

Naslov videa je „SAD baca oružje u #ISISruke – #Syria Ayn Al Arab”, a razlog zašto je YouTube ukonio video je bio zbog toga jer je sadržavao „nasilan ili eksplicitan sadržaj”, koji je objavljen u „šokantnoj, senzacionalističkoj ili omalovažavajućoj maniri.”

„Ako videozapis sadrži nasilan ili eksplicitan sadržaj čijim se se objavljivanjem može izazvati šok, senzacionalizam ili omalovažavanje, malo je vjerojatno da će biti dopušten na YouTubeu. Isto tako, ne dopuštamo sadržaj koji je namijenjen poticanju nasilja ili opasnih radnji. Svaki sadržaj od slučaja do slučaja, a samo ćemo napraviti izuzetke za one materijale čiji su sadržaji prikladni obrazovni, dokumentarni, umjetnički i znanstveni, čija je svrha objavljivanja jasna.”

Stvar je u tome, dok video američkog oružja kako pada pravo u ruke ISIS može biti šokantan za neke, s druge strane, teško da je senzacionalistički. U listopadu 2014., Pentagon je priznao da je SAD zračnim putem dostavio oružje ISIS-u koje je navodno namijenjeno kurdskim borsima u Kobani u Siriji, te je istaknuo kako je „vjetar” bio kriv za loše isporučenu pošiljku.

Međutim, ovo nije prvi put da su Sjedinjene Države, namjerno ili slučajno uhvaćene kako pomažu grupama za koje tvrde da su s njima u ratu. Najnoviji slučaj je došao na vidjelo u lipnju kada je Revizija Ministarstva obrane iz 2016. otkrila da je nestalo na Bliskom istoku 1 milijarda dolara vrijedno oružje i oprema.

Patrick Wilcken, istraživač Amnesty Internationala za kontrolu oružja i ljudska prava, istaknuo je da je najnovija revizija dio zabrinjavajućeg uzorka ponašanja koji traje već godinama.

„Ovo revizija daje zabrinjavajući uvid u to da je sustav američke vojske manjkava i potencijalno opasan u kontroli milijuna dolara vrijednosti transfera oružja, u iznimno nestabilnim regijama”, rekao je Wilcken. „To ništa ne čudi s obzirom na dugu povijest curenja američkog oružja prema oružanim skupinama koje čine zločine u Iraku, uključujući i oružane skupine koje se naziva Islamska država”.

Naime, američka je dala takav višak oružja ISIS-u, da se dio tog oružja sada prodaje na Facebooku islamskih državnih militanata. Izvješće iz 2016. otkriva da „Džihadisti u Siriji koriste Facebook kao tržište za kupnju, prodaju i razmijenu široke palete američkog oružja i streljiva u rasponu od raketnih bacača do strojnica.”

Osim podrške s Facebooka, ISIS je također dobio dovoljno podrške sa YouTubea. (TFTP)

Pogledajte VIDEO koji je objavio ruski RT:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,