Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘Genocid’ traje u Jemenu dok su Saudijska Arabija i SAD ugrabile 63% naftnih polja

‘Genocid’ traje u Jemenu dok su Saudijska Arabija i SAD ugrabile 63% naftnih polja

jemen-genocidSaudijska Arabija i Sjedinjene Američke Države provode “genocid”, dok svijet okreće pogled u drugu stranu, nesvjestan da je Jemen napadnut zabog svojih golemih rezerva nafte

Promatrači su zbunjeni oko toga zašto je Saudijska Arabija koja je bogata naftom, uz potporu svojih saveznika SAD, “bacila oko” na siromašni Jemen – no u regiji nije sve kao što se čini.

Izvori nafte u Saudijskoj Arabiji se isušuju i znanstvena istraživanja od strane međunarodnih geoloških tvrtki pokazuju da su naftne rezerve u Jemenu veće od svih rezervi svih zaljevskih država.

“63% proizvodnje sirove nafte Jemena krade Saudijska Arabija”, rekao je Mohammad Abdolrahman Sharafeddin za FNA u utorak, objašnjavajući da Saudijsko-američka vojna akcija već plaća dividende za svoja osvajanja.

“Saudijska Arabija je uspostavila naftnu bazu u suradnji s francuskom tvrtkom Total u južnim dijelovima regije Kharkhir u blizini Saudijske granične pokrajine Najran i iskorištava naftu iz bušotine u regiji”, dodao je on.

No, za jemenski narod ne može biti gore jer su uhvaćeni u zamku zbog činjenice da im milijarde barela sirove nafte teče duboko ispod kuća u kojima njihova djeca spavaju.

Sharafeddin je rekao da Rijad kupuje “oružje i naoružanje” sa dolarima od prodaje nafte jemenskih građana. Ovo oružje se onda isporučuje plaćnicima pod pokroviteljstvom Saudijske Arabije s uputama da “oslobode” zemlju, koljući Jemence u naftom bogatim regijama.

Zašto Jemen nije iskoristilo svoja naftna bogatstva?

Krajem prošle godine, još jedan ekonomski stručnjak je rekao da su Washington i Rijad podmitili bivšu Jemensku vladu da se suzdrže od bušenje nafte i istraživačkih aktivnosti, dodajući da Jemen ima više rezervi nafte nego cijela regija Perzijskog zaljeva.

“Saudijska Arabija je potpisala tajni sporazum sa SAD kako bi spriječili Jemen da koristi svoje rezerve nafte u proteklih 30 godina”, rekao je Hasan Ali al-Sanaeri za FNA.

Tajni sporazum je obogatio političko vodstvo zemlje, istovremeno osiguravajući da Jemenski narod ostane siromašan – za razliku od svojih kolega u susjednim zemljama koje su isto tako bogate naftom.

Jemen je rudnik zlata

“Znanstvena istraživanja i procjene koje su proveole međunarodne tvrtke za bušenje nafte pokazuju da su rezerve nafte u Jemenu veće od kombiniranih rezervi svih zemalja Perzijskog zaljeva”, rekao je Hasan Ali al-Sanaeri.

Gospodarski stručnjak Jemena je dodao da zemlja obiluje rezervama nafte u regijama Ma’rib, Al-Jawf, Shabwah i Hadhramaut.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,