Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Očekuje se 350.000 demonstranata na Trumpovoj inauguraciji! Obama otpustio šefa Nacionalne garde da kaos bude još veći

Očekuje se 350.000 demonstranata na Trumpovoj inauguraciji! Obama otpustio šefa Nacionalne garde da kaos bude još veći

neredi-trump-inauguracijaObama uklonio glavnog šefa Narodne garde ususret najvećim anti-predsjedničkim demonstracijana u povijesti

Predsjednik u odlasku Barack Obama je navodno otpustio šefa Nacionalne garde DC koja bi trebala biti prisutna na inauguraciji, što bi moglo dovesti do masovnih nereda u Washingtonu – i ugroziti život predsjednika Trumpa.

Obama je naredio da maj. gen. Errol R. Schwartz, ključna figura Nacionalne garde u nadgledanju i suzbijanju nereda na inauguraciji, bude uklonjen na 20. siječanj, 12:01 sati (minutu nakon podneva), baš na dan kada bi Trump trebao prisegnuti kao predsjednik.

“Nema smisla da predsjednik na odlasku da otkaz generalu prije glavne inauguracije”, rekao je predsjednik Vijeća DC Phil Mendelson kao odgovor na Obaminu odluku.

Ali, to ima smisla, ako Obama pokuša da Nacionalna garda odstupi i omogući prosvjednicima da se iskale bijes na Washingtonu i na Donald Trumpu, piše IW.

Na inauguraciji budućeg predsjednika SAD Donalda Trumpa sljedećeg tjedna e očekuje se više od 350.000 prosvjednika, priopćio je list “Politiko”, pozivajući se na podatke Nacionalne službe za parkove, koja kontrolira pristup Nacionalnoj aleji u blizini Bijele kuće i Capitola.

“Parkovske služba registrirala je u Nacionalnoj aleji najmanje 28 skupina i očekuje više od 350.000 ljudi, kako svjedoči unutarnji popis tog tijela. Obično za inauguracije stiže pet do šest zahtjeva”, piše Politiko .

Riječ je o nepotvrđenim ciframa koje su dali sami organizatori. Samo jedna ženska organizacija, primjerice, prijavila je oko 2.000 sudionika.

Odmah nakon neočekivane Trumpove pobjede na izborima činilo se da će na inauguraciju doći relativno mali broj ljudi.

Demokrati, koje su se pripremali za pobjedu Hillary Clinton, masovno su otkazali rezervacije u lokalnim hotelima.

Većina velikih hotela sada je, međutim, već rasprodala gotovo sva mjesta republikancima, ali i sudionicima prosvjeda. Nakon izbora Trumpa za novog predsjednika SAD u nizu američkih gradova održavani su prosvjedi koji su trajali nekoliko dana.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,