Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » FARMACEUTSKE KOMPANIJE GA MRZE: Usporava proces starenja organizma i posjeduje antiseptiÄka svojstva

FARMACEUTSKE KOMPANIJE GA MRZE: Usporava proces starenja organizma i posjeduje antiseptiÄka svojstva

orah-zdravljeOrah i ulje oraha je uÄinkovito za tretiranje povećeg broja raznih upalnih bolesnih stanja poput gastritisa, artritisa, kolitisa, intolerancija, autoimunih sindroma, alergijskih reakcija, bolova i drugih

Orahovo ulje je djelotvoran prirodni terapijski pripravak za izazivanje brojnih blagotvornih zdravstvenih uÄinaka u organizmu. To su znali joÅ¡ i stari Grci po Äijem vrhovnom bogu je i dobio ime i koji su, dobro znamo, kako samo, tada pametno i mudro mislili (da sad ne spominjemo sva intelektualna i filozofska otkrića te drevne civilizacije).

Povećanje sposobnosti kognitivnih funkcija logiÄno se pretpostavlja već po samom izgledu ploda, a to potvrÄ‘uju i rezultati brojnih kliniÄkih studija.

Ulje oraha naime izaziva pojaÄanu moždanu cirkulaciju i mikrocirkulaciju koja je kljuÄna za postizanje optimalne aktivnosti, rada i funkcija mozga i živÄanog sustava, a samim time poboljÅ¡ava se sposobnost pamćenja, uÄenja, usvajanje novih vjeÅ¡tina, povećava se koncentracija i ublažava stresno psihiÄko stanje.

Orahovo ulje je jedan od najboljih izvora antioksidanata važnih za spjeÄavanje nastanka oÅ¡tećenja tkiva od slobodnih radikala na fizioloÅ¡koj razini svake stanice. Naime, njihova izrazita antioksidacijska aktivnost može znaÄajno usporiti proces starenjate u organizmu sprjeÄiti pojavu degenerativnih malignih promjena i bolesti.

TakoÄ‘er blagotvorno djeluju na organizam i sistemski i lokalno, jer ulje oraha primjenjeno oralno i na koži, djelotvorno sprjeÄava razne procese propadanja tkiva i organa te potiÄe njihovo obnavljanje.

ElagiÄna kiselina,spoj prirodno prisutan u ulju oraha (prisutna joÅ¡ u bobiÄastom voću, naroÄito u jagodama) ima izraziti anti-age uÄinak, ali posjeduje i znaÄajna antiseptiÄka svojstva jer u organizmu pospjeÅ¡uje nestanak virusnih, bakterijskih i gljiviÄnih infekcija.

Ulje oraha je i prirodni izvor joda pa tako utjeÄe na pravilno funkcioniranje Å¡titne žlijezde i potiÄe uravnotežen metabolizam njenih hormona. Hormoni Å¡titnjaÄe djeluju kao aktivatori metabolizma, odnosno njihova optimalna razina u tijelu regulira brojne fizioloÅ¡ke zdravstvene i estetske uÄinke pa tako izaziva npr. povećanje energetskog iskoriÅ¡tenja Å¡ećera i masnoća u krvi Äime snizuje njihovu povećanu razinu i time nastanak zdravstvenih komplikacija kod dijabetiÄara, ali isto tako potiÄe izgaranje masnih zaliha i smanjuje koliÄinu masnog tkiva kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom.

Također, jod je prirodni antiseptik a pomoći će Vam u borbi protiv sveprisutne Candide.Ulje oraha sadrži i biološki aktivan oblik hormona melatonina koji prirodno regulira normalan ritam spavanja i povećava kvalitetu sna.

Orahovo ulje se koristi i za ublažavanje kožnih tegoba poput psorijaze, neurodermitisa i ekcema jer smanjuje pojavu upaljene kože, alergijskih reakcija te osipanja, a i smiruje senzaciju nepodnoÅ¡ljivog kožnog svraba. Esencijalne masne kiseline (omege-3) iz ulja oraha znaÄajno snizuju povećanu razinu kolesterola i triglicerida, uravnotežuju lipidni profil u krvi i snizuju rizik od nastanka bolesti krvožilnog sustava. TakoÄ‘er sprjeÄavaju ovapnjenje krvih žila (aterosklerozu), nastanak ugruÅ¡aka i rizik od srÄanog infarkta.

Isto tako djelotvorno usporavaju kroniÄne upalne reakcije u organizmu koje su kljuÄne za nastanak raznih degenerativnih stanja na razini stanica, tkiva, organa i cjelokupnog organizma. Ulje oraha je zato uÄinkovito za tretiranje povećeg broja raznih upalnih bolesnih stanja poput gastritisa, artritisa, kolitisa, intolerancija, autoimunih sindroma, alergijskih reakcija, bolova i drugih.

Znanstvene studije pokazuju da Äak usporava i rast i razvoj tumorskog tkiva, Å¡to i nije Äudno budući da esencijalne masne kiseline djeluju kao promotori apoptoze staniÄnog ciklusa i time potiÄu odumiranje i smrt raznih malignih tumorskih tkiva. Prema tome, ulje oraha je zbog izrazitog terapeutskog djelovanja na cjelokupni organizam, jedan od najboljih prirodnih pripavaka za postizanje optimalnog zdravstvenog stanja.
 
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,