Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PRAVA ISTINA O KLIMATSKOM ORUŽJU HAARP! Amerika iskreno – HAARP postoji i mi gospodarimo vremenom! (VIDEO)

PRAVA ISTINA O KLIMATSKOM ORUŽJU HAARP! Amerika iskreno – HAARP postoji i mi gospodarimo vremenom! (VIDEO)

haarp-GAKONA-VRIJEMENovinar “Novosti” je držeći se samo poznatih činjenica napravio vrlo kvalitetan članak o klimatskom oružju HAARP. To je ozbiljan odgovor neozbiljnim novinarima koje su objavile tekstove o HAARP tvrdeći da isti nemaju bilo kakve veze s umjetno izazvanim klimatskim promjenama. Tekst prenosimo u cjelini.

POLUDJELA KLIMA

Klima je, definitivno, podivljala! Nekada se znalo – zimi je padao snijeg, ljeto je bilo toplo, uragani se nisu događali u Europi … Pravila više nema, a proljeće i jesen kao i da ne postoje. Iz zime se uljeće pravo u žarko ljeto, a iz ljeta u surovu zimu, najčešće bez snijega.

Ako i padne, onda to nije snijeg nego snježni smet, lavina i pošast … Stručnjaci o svemu tome šute ili nas uvjeravaju da su vremenske prilike “u granicama normale”.

Ne treba biti stručnjak pa shvatiti da ništa više nije normalno i da se vremenske (ne)prilike sve teže podnose. Nekada su samo teški meteoropati i čiraši patili prilikom sezonskih promjena, najčešće u jesen ili u proljeće. Danas rijetko tko može pohvaliti time da se dobro osjeća.

Promjene više nisu sezonske, one su najčešće – dnevne, a na svakih petnaestak dana temperatura dodatno raste ili pada za 10 do 15 stupnjeva – i to iznenada, u roku od samo nekoliko sati.

Dok nadležni najčešće šute ili nas uvjeravaju da “nema razloga za paniku”, sve je više glasina o tome kako sa “klimom nisu čista posla”, a facebook je prepun grupa koje raspravljaju o tome tko se poigrava vremenskim prilikama diljem planete.

Svojevremeno su veliku medijsku pozornost privukle tvrdnje lansirane na društvenim mrežama o tajanstvenom postrojenju sa antenama koje djeluje na ljude i klimu … Kako se tada tvrdilo, u selu Beljina smješten je zloglasni sustav poznat pod nazivom HAARP. Javnost je eksplodirala – svi su viđali nekakve antene i to svuda, i svi su tvrdili da je to taj isti – HAARP.

Što je istina? Da li su stvarno negdje u našoj okolici smješteni uređaji kojima se mijenja klima ili nas je sve uhvatila masovna paranoja? Da li je moguće pritiskom na gumb izazvati kišu ili sušu?

Znanost je dostigla razinu koja je prije sto godina bilo teško i zamisliti. Danas je svima jasno da se u tišini laboratorija naš svijet mijenja drastičnije nego što bi politika to ikada uspjela učiniti. Tabu teme više ne postoje. Ono što se može – to se i radi. A odavno više nije tajna da su razvijene tehnologije za manipulaciju zemljinom atmosferom … Rezultat je, nažalost, vrlo vidljiv na svakom koraku.

Tko upravlja snijegom i kišom?

Prije nešto više od dvadeset godina (1993) Američka vojska je započela projekt HAARP (Skraćenica od – High Frequency Active Auroral Research Program) u području Gakoni na Aljasci. Prema službenim tvrdnjama, HAARP je stvoren s ciljem da se “razumiju, stimuliraju i kontroliraju ionosferski procesi koji mogu promijeniti performanse komunikacija i sustava nadgledanja”.

Jedno mnogo naivnije službeno tumačenje projekta kaže da je osnovni cilj proučavanje polarne svjetlosti – Aurore borealis! Međutim, HAARP sustav zrači ionosferu visokofrekventnom strujom od tri gigavata efektivne snage!

U javnosti je projekt HAARP opisan kao “čisto istraživačko postrojenje koje ne predstavlja nikakvu potencijalnu opasnost za protivnike SAD i nema nikakvu vrijednost kao vojna meta”. Ali dokumenta koja su se pojavila otkrivaju “malo” drugačiju priču, tako da je sve manje onih koji vjeruju u zvanična saopšenja …

NEBESKA GRIJALICA

Program HAARP čini niz radijske opreme ogromne snage. Prostirući se na površini od nekoliko hektara, ovi moćni odašiljači svakodnevno, u kontinuitetu, odašilju preko 3.000.000 Vati. To je 100 puta snažniji odašiljač od onih kakve, primjerice, u Europi koriste odašiljači BBC-a. Ipak, pulsna energija koju odašilje HAARP može biti i više desetaka tisuća puta jača.

Signal postrojenja s Aljaske je otkriven u višim slojevima atmosfere na visini između 100 km i 350 km, gdje ga potom apsorbira ionosfera. To je i uzrok blagog zagrijavanja odručja na velikim visinama, koje se protežu desecima kilometara. Zapravo, može se reći da je HAARP ogromna i poprilično skupa grijalica za vanjsku uporabu. Ali, zagrijavanje ionosfere na sjevernim širinama ima vrlo čudan efekt.

Za razliku od nižih geografskih širina, u područjima na velikim visinama postoji prirodan protok električne struje kroz ionosferu, koji se povezuje s pojavom spektakularne polarne svjetlosti. Zagrijavanjem se mijenja vodljivost ionosfere i utječe na njene prirodne električne struje, a to je ključna stvar u postojanju programa HAARP.

HAARP pruža znanstvenicima (i nekim drugim profilima) mogućnost da se dočepaju prekidača atmosferskog elektriciteta i da ga uključuju i isključuju kao da je obična žarulja. Omogućuje im, također, da mijenjaju i moduliraju prirodni obrazac niskofrekventnih radio valova koje emitira ionosfera.

Zagrijani dio ionosfere tako postaje divovski, ekstra niskofrekventni (ELF) radio odašiljač. Američka vojska je itekako zainteresirana za ovu vrstu odašiljača, pa je HAARP izgrađen zajedničkim snagama Istraživačkog laboratorija ratnog zrakoplovstva i odjela za pomorska istraživanja SAD.

DJELUJE I NA MOZAK

ELF valovi mogu prodrijeti kroz doslovno svaku materiju. Normalni radio valovi ne mogu prodrijeti duboko u vodu, ali ELF mogu. ELF radio će uskoro postati jedino sredstvo komunikacije u nuklearnim podmornicama koje krstare morskim dnom, tako da HAARP nudi daleko moćnija sredstva prijenosa poruka od konvencionalnih radio odašiljača i prijemnika. To ukazuje na interese i umiješanost mornarice SAD; primjena HAARP u komunikaciji je već dokumentirana, ali se detalji još čuvaju pod oznakom “vojna tajna”.

Pri tom, ELF valovi prodiru daleko dublje u tlo i stijene nego radio valovi. Geo-radar za istraživanje tla je prilično ograničen dubinom, ali sustavi koji koriste ELF valove mogu lako zaviriti duboko ispod površine zemljine kore i bez izuzetka locirati i identificirati sve podzemne bunkere i skrovišta. Ovo je, opet, područje koju zdušno već godinama proučava američko zrakoplovstvo. Javnosti su i dalje nedostupne informacije o rezultatima tih istraživanja.

HAARP se može koristiti i za manipulaciju klimatskim uvjetima, tvrde nezavisni istraživači. Efekt zagrijavanja se koristi da bi se krajnje suptilno izmijenile zračne struje i stvorili masivni, kumulativni meteorološki efekti iznad određenog područja, koji mogu potrajati danima i tjednima.

ELF valovi su, također, pobudili i veliko interesovanje teoretičara zavjera jer je njihova frekvencija vrlo bliska prirodnoj frekvenciji moždanih valova ljudi. Ideja da se ELF radio koristi za kontrolu ljudskog uma, stavlja HAARP na prvo mjesto potencijalnih emitera radio valova za masovnu kontrolu čovječanstva.

Ne postoje jasni dokazi koji bi potvrdili istinitost ove teorije, ali upravo zbog manjka dostupnih informacija o eventualnim utjecajima ELF valova na ljudsko zdravlje, u obzir treba krajnje ozbiljno uzeti i ovu mogućnost.

VANDALSKI ČIN

Izgradnja odašiljača za HAARP zahtijevalo je uništavanje čitavih šuma omorika u netaknutoj divljini Aljaske. Njegovih 6 dizel generatora jačine 3.600 konjskih snaga sagorijeva 95 tona dizel goriva dnevno, stvarajući više od sedam tona otpada koji zagađuju zrak.

Trebalo bi imati u vidu i to da postrojenje leži unutar bazena Koper River, koji je jedan od najznačajnijih migracijskih koridora za ptice na Aljasci”. Ukoliko prolete kroz niskofrekventni elektromagnetski zrak od 10 MHz koji proizvodi HAARP, ptice doslovno bivaju spržene!

Najbliži veliki gradovi su Fairbanks i Anchorage. Tijekom posljednja dva desetljeća, izloženost ljudi elektromagnetskom zračenju povezana je s učestalom pojavom umora, nervoze, gubitka memorije, katarakte, leukemije, urođenih deformiteta, raka i promjena na mozgu.

Dok je vladina studija o “bioefektima” zračenja projekta HAARP zaključila da “kronična izloženost elektromagnetskom zračenju ne mora uvijek biti štetna”, drugi vladini dokumenti upozoravaju da je takvo zračenje dovoljno moćno da izazove eksploziju automobila na autocesti udaljenom 400 metara od Gakone i zaustavi pacemaker-e putnika u avionu koji nadlijeće područje (inače, u zoni u kojoj se nalazi HAARP je zabranjeno letenje).

Pentagon je već odlučio da je radio interferenca HAARP-a suviše jaka da bi postrojenje bilo locirano blizu bilo kojeg vojnog objekta.

Stanovnici Aljaske pokušali su se boriti protiv HAARP-a. Charles Itok Edwardin Junior, poglavica plemena Inupiat, izjavio je na Skupu Staraca u KASIGLUK: “Mnogi od nas su daleko od toga da budu sretni zbog mijenjanja atmosfere planete na kojoj živimo. Ne želimo biti ničiji zamorci! “

Kao odgovor na sve prosvjede stanovnika Aljaske, zamjenik tajnika obrane SAD je 1994. zatražio povećanje fondova za projekt HAARP sa 5 milijuna dolara na 75 milijuna za 1996. Danas taj proračun iznosi – 10 milijardi dolara!

Proračunom Ministarstva obrane omogućen je potprojekt u okviru projekta HAARP pomoću kojeg se fokusirani zrake vraćaju iz atmosfere natrag na Zemlju i “prodiru kroz veći dio sjeverne hemisfere” – zapravo, pretvarajući HAARP u najmoćniji svjetski rentgen aparat.

Prema izvještaju američkog Senata, to bi “omogućilo detekciju preciznih lokacija tunela i drugih podzemnih skloništa. Dosadašnje odsustvo takve tehnologije predstavljalo je ozbiljan nedostatak u planovima za precizne napade na zadane ciljeve “.

VJESNIK APOKALIPSE

Umirovljeni fizičar sa sveučilišta Princeton, dr. Richard Williams, proglasio je takvo krpanje i kalemljenje ionosfere “krajnje neodgovornim činom globalnog vandalizma”.

“Zemlja posjeduje osjetljivu ravnotežu i potrebu da se ukoliko dođe do poremećaja, ta ravnoteža obnovi. Nitko točno ne zna kako će eksperimentiranje s ionosferom utjecati na ravnotežu, ili što će planeta učiniti u pokušaju da obnovi narušenu ravnotežu “.

Ove proročke riječi izgovorila je dr. Rosalie Bartel iz Toronta, osnivač međunarodnog Instituta za brigu o javnom zdravlju, komentirajući projekt HAARP.

Vojni dokumenti govore da je namjera projekta HAARP raskinuti dio ionosfere zagrijavajući ga pomoću moćnih pulsirajiućih niskofrekventnih radio valova. Zračenje koje bi se odbilo natrag na površinu planeta bilo bi ekstremno niskih frekvencija i raspona.

Sa namjerom da bude najmoćniji grijač ionosfere koji je ikada sagrađen, monumentalno postrojenje projekta HAARP u Gakoni čini skup od 180 antena, od kojih svaka ima odašiljač s vlastitim napajanjem. HAARP je, međutim, mnogo više od običnog znanstvenoistraživačkog projekta.

Bilo koji novi oružani sustav u svojoj početnoj fazi može biti protumačen kao “čisto istraživački projekt”. Čak su i pojedini članovi Europskog parlamenta uplašeni i preneraženi mogućnostima projekta HAARP.

U mnogim zemljama se gotovo stidljivo podižu zabrinuti glasovi protivnika. Istraživač na polju kvantne elektrodinamike, dr. Al Zielinski, oslikava apokaliptičnu viziju svijeta, tvrdeći da HAARP tehnologija može poslužiti kao okidač za katastrofu globalnih razmjera koje će izazvati razorni elektromagnetski valovi u trenutku “kada dođe do njihove interakcije sa zaštitnim omotačem Zemlje i njezinim gravitacijskim poljem” .

Ionosfera se čini poprilično dalekom, ali čak i kada je čovjek ne narušava, ona utječe itekako na svakodnevni život. Na primjer, radio valovi se odbijaju o ovaj električni energetski štit koji se nalazi upravo iznad ozonskog omotača. Ionosfera vrvi električnim aktivnostima, tako da se njen tijek zasniva na nelinearnosti. To znači da je ionosfera dinamična i da su njene reakcije na eksperimente nepredvidljive.

Koncept nelinearnosti važan je da bi se razumjela velika zabrinutost neovisnih znanstvenika, jer se nelinearni tok može promijeniti iznenadno i neočekivano, ili se snaga energije može uvećati dramatično.

Neki teoretičari poput Zielinskog tvrde da nelinearno tok može pod određenim okolnostima iscuriti u pozadinu energije kosmosa, koja se također naziva i “nultom točkom fluktuacije vakuuma”.

Tako se u znanstvenim krugovima već postavlja pitanje vezano za projekt HAARP – da li sredstvo doista opravdava krajnji, nepredvidivi rezultat? Je li pametno bušiti rupe u zemljinom električnom kišobranu? Je li pametno podbadati prirodni dinamički sustav bez ikakvog predznanja kako će sustav reagirati?

NORVEŠKI OKIDAČ

U Norveškoj, znanstvena asocijacija EISCAT upravlja postrojenjem za zagrijavanje ionosfere, koje nalazi blizu Tromsa. Značajke su vrlo slične programu HAARP.

Službeni cilj ove znanstvene institucije je proučavanje interakcija između Sunca i Zemlje praćenjem poremećaja u gornjim slojevima atmosfere koje izazivaju solarne aktivnosti ali se, naravno, ova tehnologija može iskoristiti za istu vrstu opakih aktivnosti koje se pripisuju i programu HAARP.

Zanimljivo je da EISCAT nije privukao toliku pozornost kao njegov američki rođak HAARP. To je još zanimljivije, ako se ima na umu da su Skandinavci vodeći u svijetu u istraživanju učinaka elektromagnetskog zračenja na ljude i okoliš.

Poricali, pa – priznali: Stvorili polarna svjetlost u Texasu!

Projekt “Poker Fleet” je pokrenut 1968. godine i traje još uvijek! Istraživačko područje Poker Fleeta nalazi se oko 50 km sjeverno od grada Fairbanks-u na Aljasci. Glavnu riječ u Poker Fleet-u vode Institut za geofiziku i Sveučilište Aljaska iz Fairbanksa, pod pokroviteljstvom NASA-e.

Više od 1250 raketa lansirano je upravo s ovog mjesta. Službena verzija govori da je cilj ovog eksperimenta bio “spoznavanje kemijskih reakcija u atmosferi povezanih s globalnim promjenama klime”.

Sličan eksperiment, ali uz uporabu kemijskih modula za izbacivanje (CRM), lansiran je iz Churchilla, područje Manitoba – tijekom 1980. godine. Projekt WATERHOLE (Vodena rupa) Brian Wellana uspješno je uništio auroru borealis i privremeno zaustavio njeno pojavljivanje.

U veljači 1983. kemikalije ispuštene u ionosferu izazvale su neouobičajenu pojavu aurore borealis iznad Churchilla. U ožujku 1989. lansirane su četiri rakete iznad Kanade, ispuštajući barij na velikim visinama i stvarajući umjetne oblake. Umjetni oblaci iznad Churchilla mogli su se vidjeti s ogromnih daljina, čak iz Novog Meksika.

Naime, pomoću 15 metara visokih antena američka mornarica je zračila signalima visokog intenziteta gornje slojeve atmosfere stvarajući kontrolirane poremećaje ionosfere. Još prije 1992. mornarica je govorila o stvaranju 10 kilometara dugih antena na nebu da bi proizvela elektromagnetske valove ekstremno niskih frekvencija, kako bi se komuniciralo s podmornicama.

Još jedna svrha ovih eksperimenata je proučavanje aurore borealis, koju su neki nazvali pravom laboratorijem plazme. Space shuttle-ovi su sada u mogućnosti stvoriti auroru borealis ispuštanjem snopa elektrona.

Tijekom 10. studenog 1991. polarna svjetlost se pojavila na nebu iznad Teksasa prvi put u povijesti postojanja ove države, a mogli su je vidjeti i stanovnici udaljenih država Ohio, Utah, Nebraska i Missouri. Nebo je bilo obojeno različitim nijansama boja, a pojedini znanstvenici su za to smeta okrivili solarne aktivnosti.

Međutim, kasnije su pritisnuti dokazima mnogi priznali da je u to vrijeme ionosfera vjerojatno bila izuzetno oslabljena, pa su električne čestice u sudaru sa zemljinom atmosferom stvorile izuzetan fenomen vidljivog svjetla nazvan zračni sjaj.

Ove čestice bi, u normalnim okolnostima, magnetske sile zemlje privukle na sjever, prema magnetskom polu zemlje. Polarna svjetlost, kako se naziva aurora borealis, normalno se pojavljuje u kovitlacu magnetskog pola gdje se energetske čestice usmjeravaju navođene magnetskim linijama sile naše planete.

Temeljna istraživanja ionosferskih svojstava i učinaka (BRIOCHE), što samo dokazuje da će se HAARP koristiti kao oblik ratovanja, ili se koristi, o čemu možete više naučiti preko dokumentarnog filma s “History Channela” koji nam daje uvid u mogućnosti mjenjanja, kontroliranja i posrednog uticaja na vremenske prilike koje trenutno poseduju najmoćnije vojne sile svijeta.
 

 
(Novosti/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,