Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN: Nakon nuklearnog holokausta, Rusi će ići u raj, a agresori će umrijeti kao grešnici

PUTIN: Nakon nuklearnog holokausta, Rusi će ići u raj, a agresori će umrijeti kao grešnici

putin-neboAko bilo koja nacija napadne Rusiju nuklearnim oružjem, Rusi su sigurni da će ići u raj, za razliku od agresora, izjavio je Vladimir Putin

“Svaki agresor bi trebao znati da će odmazda biti neizbježna i oni će biti uništeni. A budući da ćemo biti žrtve njihove agresije, idemo u raj kao mučenici. Oni će jednostavno umrijeti, neće imati ni vremena za pokajanje” – kazao je Putin tijekom konferencije Valdai kluba u Sočiju.

On je dodao da ruske nuklearne snage nisu prilagođene za napad i postoje kao samo kao obrana s namjerom da spriječi napad strane zemlje.

Ruska nuklearna doktrina dopušta upotrebu ovog oružja u konvencionalnom sukobu, ali samo ako je u pitanju postojanje Rusije.

To vjerojatno daje ruskoj vojsci prostora za korištenje taktičkog nuklearnog oružja u slučaju invazije velikih razmjera.

Samo-nametnuta ograničenja su manje opasnija nego kompletni napad “prve upotrebe” nuklearnog oružja koju je Moskva odbacila 1993. godine.

Američki najnoviji pregled nuklearnog položaja kaže da Washington može koristiti nuklearno oružje kao odgovor na ne-nuklearni napad na Ameriku ili njihove saveznike.

Ostaje nejasno kakve su točno okolnosti koje mogu izazvati takvo djelovanje.

To je dovelo do spekulacije da čak i cyber napad može započeti nuklearni napad od strane Amerike na neku zemlju.

U međuvremenu, poziv za proizvodnju male podnornice sa nuklearnim sposobnostima i raketnih brodova sa nuklarnim oružjem, samo su dodali zabrinutost da SAD planira u skorije vrijeme započeti veliki nuklearni rat.


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,