Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Trump priprema zakon za legalizaciju marihuane u svih 50 američkih država

Predsjednik Trump priprema zakon za legalizaciju marihuane u svih 50 američkih država

trump-marihuanaPredsjednik Trump je napravio “čvrstu obvezu” da legalizira medicinsku marihuanu u svih 50 država, ostavljajući pitanje legalizacije rekreacijske marihuane svakoj državi, izvijestio je republikanski zastupnik

Odvjetnica Dana Rohrabacher kaže da je Trumpova uprava napravila “solidnu predanost” u borbi protiv reforme kanabisa – jednog od obećanja u predizbornoj kampanji predsjednika Trumpa.

“Razgovarala sam s ljudima unutar Bijele kuće koji znaju nešto o tome i unutar predsjedničke pratnje … Dugo sam razgovarala s njima. Uvjerena sam da predsjednik namjerava održati obećanje koje je dao u kampanji.”

Rohrabacher kaže kako je predsjednik govorio u prilog legalizaciji medicinske marihuane na saveznoj razini – ostavljajući pitanja legalizacije rekreacijske marihuanate svakoj od država.

“Očekivala bih da će nakon izbora sjesti i početi provoditi nešto specifično i stvarno” – izjavila je republikanska zakonodavka za Fox Business.

Predsjednik Trump je izjavio da je “provođenje zabrane marihuane – šala”, i da marihuana mora biti legalizirana kako bi “smanjili dobit tih farmeceutskih Cezara”.

Prema Trumpu, porezni prihodi od legalizirane trgovine marihuana mogu se koristiti za obrazovanje javnosti o opasnostima od teških droga.

Čini se da se Trumpovo predizborno obećanje da vrati proizvodnju nazad u SAD također vrijedi i za proizvodnju marihuane.

Ne želi da se strani proizvođači marihuane bogate i zapošljavaju tisuće inozemnih kadrova kad bi to trebali biti američki proizvođači koji stvaraju dobit i osiguravaju zaposlenje Amerikancima.

Rekreacijska marihuana je tek nedavno legalizirana u Kaliforniji prošle godine, ali reforme na saveznoj razini za cijelu Ameriku su zaustavljane desetljećima. Međutim, prema republikancu Rohrabacheru, uskoro će se i to promijeniti.

“To bi moglo biti već u proljeće 2019. godine, ali svakako na sljedećem zakonodavnom zasjedanju”.

Pravo pitanje je hoće li rezultati srednjoročnog izbora igrati ulogu u određivanju hoće li predsjednik Trump ispuniti mnoštvo obećanja koje je obećao američkom narodu tijekom izbora 2016. godine. To se tek treba utvrditi.

Međutim, ako se riječima Donald Trumpa bude vjerovalo, onda je jasno da će Donald Trump biti najveći predsjednički zagovornik za legalizaciju marihuane u povijesti ove zemlje.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,