Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEĆETE VJEROVATI ŠTO SE DOGAĐA: Ova igra je sludila čitav svijet! Reagirala čak i policija

NEĆETE VJEROVATI ŠTO SE DOGAĐA: Ova igra je sludila čitav svijet! Reagirala čak i policija

forti-igraFornite, trenutno najpopularnija online igra na svijetu zadaje probleme roditeljima, djeci i bračnim parovima, pa čak i policiji

Šesta sezona megapopularne igre izazvala je kaos među gejmerima cijelog svijeta, a u Kanadi je zbog igre morala reagirati i policija.

Nova doza Fortnitea zalijepila je djecu za ekrane pa su mnogi od njih kasnili u školu, a policija je zaključila da će roditelji imati problema s izvlačenjem djece iz kuće.

Policijska postaja York u Torontu na svom je Twitteru zamolila za strpljenje na cestama.

“Vježbajte strpljenje na cestama ovog jutra. Noćas je puštena šesta sezona igre Fortnite i jutros je izvlačenje djece iz kuće pravi izazov za mnoge roditelje.

Ako kasnite u školu, ne vozite brzo”, napisali su iz policije na svom službenom Twitter profilu.

Igra je toliko popularna među klincima, da su neke škole ozbiljno upozoravale roditelje na promjenu ponašanja kod djece koja je igraju. Šest škola u Australiji poslalo je pisma roditeljima i upozorila ih da djeca, pogotovo dječaci, ponašaju drugačije otkako igraju Fortnite.

Jedna škola u Novom Južnom Walesu upozorila je roditelje da igra može uzrokovati online nasilje, a djeca ga često i doživljavaju i pružaju drugim igračima igrice.

Fortnite je sve češća tema diskusije o odgoju i djeci. Tisuće roditelja zabrinuti su zbog ovisnosti koju su njihova djeca razvila.

“Djeca su ovisna o igri i depresivni su kad je ne igraju”, posvjedočili su neki roditelji na ITV-u nedavno.

Osim što negtivno utječe na društveni život djece, Fortnite je postao i uzrok brojnih razvoda braka, navela je kompanija Divorce Online.

Od siječnja ove godine podneseno je 200 zahtjeva za razvod braka u kojima se kao glavni razlog pucanja bračne zajednice navode Fortnite i druge online igre.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,