Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » TRUMP PROGLASIO SVEOPĆI TRGOVINSKI RAT KINI: Uvodi im nikad viđene carine na uvoz vrijedne čak 267 milijardi dolara!

TRUMP PROGLASIO SVEOPĆI TRGOVINSKI RAT KINI: Uvodi im nikad viđene carine na uvoz vrijedne čak 267 milijardi dolara!

trump-trgovinaPredsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je u petak kako je spreman uvesti carine na dodatne kineske proizvode vrijedne 267 milijardi dolara, dok se očekuje njegova odluka o uvođenju pristojbi na proizvode vrijedne 200 milijardi dolara

“Carine na 200 milijardi dolara vrijedne proizvode mogle bi se vrlo skoro uvesti ovisno o tome što će se dogoditi s njima. Do određene mjere to ovisi o Kini”, rekao je Trump. “Drugih 267 milijarda carina spremni su za hitnu provedbu ako budem htio. To mijenja jednadžbu.”

Ranije je u petak gospodarski savjetnik Bijele kuće, Larry Kudlow, izjavio kako Trump neće donijeti odluku o uvođenju carina na kineske proizvode vrijedne 200 milijardi dolara prije službene procjene mišljenja javnosti o nametu.

Ured trgovinskog predstavnika SAD-a je u periodu otvorenom za komentare koji je završio u četvrtak navečer primio gotovo šest tisuća komentara javnosti o prijedlogu uvođenja carina.

SAD je dosad uvodio carine u roku od nekoliko tjedana od kraja javnih rasprava. Kina je, pak, poručila da će, kao i dosad, na carine odgovoriti carinama.

Trgovinski rat između Washingtona i Pekinga ojačao je prošlog mjeseca kad je SAD, u drugom krugu uveo 25-postotne carine na uvoz 16 milijarda dolara vrijedne kineske robe.

Carine su već nametnute u srpnju na 34 milijardi dolara vrijednu kinesku robu. Kina je u oba slučaja uzvratila carinama ekvivalentnim vrijednosti američke robe.

Pogledajte sažetak trgovinskog rata u videu:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , , , , , ,