Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJSIROMAŠNIJI PREDSJEDNIK NA SVIJETU ODBACIO MIROVINU VLADE I ZAVJETOVAO SE NASTAVITI BORBU PROTIV GLOBALNE ELITE

NAJSIROMAŠNIJI PREDSJEDNIK NA SVIJETU ODBACIO MIROVINU VLADE I ZAVJETOVAO SE NASTAVITI BORBU PROTIV GLOBALNE ELITE

hose-mujicaUrugvajski predsjednik Jose “Pepe” Mujica, poznat kao “najsiromašniji predsjednik na svijetu”, odbacio je mirovinu koju mu je dala Vlada i obećao nastaviti borbu protiv globalne elite

Mujica, koja se često slavi kao “najponizniji predsjednik svijeta”, je otišao u mirovinu iz službe 2015. godine kada je imao nevjerojatan rating kod građana od 70 posto. U pismu koje je uputio u utorak, g. Mujica se povukao sa novog mjesta kao senatora, tvrdeći kako će biti učinkovitiji u borbi protiv korupcije kao obični član javnosti.

Bivši predsjednik službeno je podnio ostavku u pismu čelniku Senata Luciji Topolansky, koja je također potpredsjednica Urugvaja i supruga g. Mujice već 13 godina.

U njemu je napisao: “Motivi [za ostavku] su osobni, ja bih ih nazvao “umorom nakon dugog putovanja”.”

“Ipak, dok moj um radi, ne mogu odstupiti od solidarnosti i bitke za novim idejama” – nastavio je u pismu.

G. Mujica, koji je poznat po svom izravnom i ponekad životopsinom jeziku, također se ispričao “kolegama koje sam možda osobno uvrijedio u žaru rasprave”.

Godine 2013. morao se ispričati tadašnjoj predsjednici Argentine, Cristini Fernandez de Kirchner, nakon što ju je nazvao “starim ragom”, rekavšti da je njezin suprug i bivši predsjednik Nestor Kirchner, “razrok čovjek”.

Njegovi su komentari zabilježeni na konferenciji za novinare kad nije znao da je mikrofon uključen.

Godine 2016. rekao je kako je predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro, “lud kao koza”.

No, njegov životni stil i odbijanje življenja u predsjedničkoj palači tijekom svog mandata u uredu, ga je učinilo slavnim.

Tada i sada, on i njegova supruga, koja je njegov životni partner i koja je bila gerilski borac davno prije nego što su se oženili 2005. godine, žive na skromnoj farmi cvijeća na periferiji Montevideona.

Donirao je većinu svoje plaće u dobrotvorne svrhe kada je bio predsjednik, a jedina njegova imovina koju je imao kada je stupio na dužnost 2010. bio je njegov Volkswagen Buba iz 1987. godine.

Svjetlo plava, stara Buba postala je tako poznata da mu je ponuđeno bilo 1 milijun dolara za nju u 2014. godini, ali je odbio ponudu jer je rekao da neće imati s čim prevoziti njegovog psa s tri noge.

Pismo ostavke gospodina Mujice nije došlo kao iznenađenje jer je najavio da će ga poslati tijekom posljednjeg javnog nastupa u Senatu 3. kolovoza.

Tijekom zasjedanja neki od njegovih političkih suparnika rekli su da nisu sigurni hoće li vjerovati njegovim jamstvima da će on otići iz aktivne politike.

Senator Luis Alberto Heber se osvrnuo na glasine da se gospodin Mujica počeo kandidirati drugi put za predsjednika za izbore 2019. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,