Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » 40-GODIŠNJA POVIJEST PRIJEVARE: Kako vas je Agencija za zaštitu okoliša lagala o zdravstvenim opasnostima pesticida

40-GODIŠNJA POVIJEST PRIJEVARE: Kako vas je Agencija za zaštitu okoliša lagala o zdravstvenim opasnostima pesticida

zaprasivanjePo prvi put, svijet ima pristup tisućama stranica bivših tajnih dokumenata koji otkrivaju pravi opseg korupcije kemijske industrije

Sve je to dio projekta poznatog kao “Poison Papers”, koji obuhvaća više od četiri desetljeća suradnje između kemijskih tvrtki i Agencije za zaštitu okoliša (EPA) kako bi se prikrile prave zdravstvene opasnosti pesticida koji se prskaju po našoj hrani.

Ovih 20.000 dokumenta je došlo u javnosti zahvaljujući vjerodostojnom radu dr. Jonathana Lathama, koji trenutno vodi nezavisne znanstvene vijesti.

Dr. Latham je uz istinsku pomoć Carol Van Strum objavio ovu prokletu zbirku dokaza koji otkrivaju kako je Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) dugo funkcionirala u osnovi kao produžetak kemijske industrije, odobravajući špricanje kemikalija koje su izuzetno toksične za ljude.

Uključeni u projekt “Poison Papers” je bio veliki dio dokumenata koji razotkrivaju glavne igrače kemijske industrije kao što su Dow i Monsanto, da ne spominjemo EPA, US Forest Service, američki ratno zrakoplovstvo, tvornice celuloze i papira i mnogi drugi.

Dovoljno je reći da su javno zdravstvo i sigurnost su žrtvovani na oltaru profita i kontrole predugo vremena – ali dobra vijest je da se napokon polako staje na kraj tome.

Agencija za zaštitu okoliša rutinski laže o podacima studija kako bi zaštitila kemijske tvrtke od tužbi i parnica

Van Strum je tehnički zaslužna za dobivanje svih zasluga. Nakon što je promatrala Agenciju za šume kako je špricala kemikaliju 2,4,5-T, smrtonosnu dioksinsku komponentu Agent Orange, nad djecom u dva odvojena slučaja u ruralnom dijelu Oregonu, počela je istraživati​vladino postupanje s mnogim drugim industrijskim kemikalijama – samo da bi otkrila da je uobičajena praksa vlade krajnje smrtonosna, ali vrlo profitabilna, a to je špricanje otrova.

Velike kemijske korporacije kao što su Dow i Monsanto također su sudjelovale, izvodeći eksperimente na ljude u tajnosti.

Sada znamo da je Monsanto, kao jedan od istaknutog primjera, svjesno prodao TCDD, toksični kontaminant 2,4,5-T, proizvođačima Lyzola, koji je, očito bez znanja o istinskoj toksičnosti, bio dodan u sprejeve za dezinfekciju u kućanstvu 23 godina prije otkrivanja svoje prave otrovne prirode.

A gdje je bio EPA dok se sve ovo događalo? Ostao je tiho, ili čak prikrivao relevantne znanstvene podatke koji bi, ako bi došli u javnost, zabranili da te kemikalije nikada ne stupe na komercijalno tržište.

No, budući da ova korumpirana agencija očigledno radi za kemijske korporacije, danas na tržištu postoje doslovno tisuće kemikalija koje štete i ubijaju ljude.

Kad god je EPA uhvaćena u laganju o kemijskoj sigurnosti, njegov tipičan odgovor je jednostavno lagati o podacima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , ,