Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Iran optužio Izrael za manipulaciju vremenom! ‘Oni nam kradu oblake i izazivaju sušu’

Iran optužio Izrael za manipulaciju vremenom! ‘Oni nam kradu oblake i izazivaju sušu’

iranci-molitvaIzrael je optužen za manipulaciju vremenom od strane Irana na taj način da im krade kišu kako bi izazvao sušu

Izrael poriče da je to čak i moguće, iako geinženjering postoji već preko 60 godina.

“Promjena klime u Iranu je sumnjiva” – izjavio je brigadni general Gholam Reza Jalali, čelnik Iranske organizacije za civilnu obranu, priopćila je agencija ISNA.

“Sumnja se na vanjsku interferenciju koja je odigrala ulogu u klimatskim promjenama” – citira se Jalali, tvrdeći da rezultati iranske znanstvene studije “potvrđuju” tu tvrdnju, piše Israelnationalnews.

“Izrael i druge zemlje u regiji imaju zajedničke timove koji rade kako bi osigurali da oblaci koji ulaze u iranski zračni prostor ne mogu ispustiti kišu” – kazao je.

“Povrh toga, suočavamo se sa problemom krađe oblaka i snijega” – dodao je Jalali, navodeći istraživanje koje je pokazalo kako su sva planinska područja između Afganistana i Mediterana prekrivena snijegom na visinama preko 2200 metara, osim onih u Iranu.

Međutim, državna meteorološka služba u Iranu je skeptična.

General Jalali “vjerojatno ima dokumente kojih nisam svjestan, ali na temelju meteoroloških znanja, jedna zemlja ne može ukrasti snijeg ili oblake” – izjavio je šef iranske meteorološke službe Ahad Vazife, citirala je agencija ISNA.

“Iran je pretrpio produljenu sušu, i to je globalni trend koji se ne odnosi samo na Iran” – rekao je Vazife.

“Otvaranje takvih pitanja ne samo da ne rješava bilo koji od naših problema, nego će nas odvratiti od pronalaženja odgovarajućih rješenja” – dodao je, misleći očito na Jalalijeve tvrdnje.

Generalovi navodi o manipulaciji vemenom nije bili prvi put da je iranski dužnosnik optužio neprijatelje zemlje da kradu kišu.

Bivši predsjednik Mahmoud Ahmadinejad u 2011. godini optužio je zapadne zemlje da u Iranu planiraju “uzrokovati sušu”, dodajući kako su “europske zemlje koristile posebnu opremu za prisilno izbacivanje kiše iz oblaka” na drugom kontinentu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,