Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Statistika američke vlade otkrila da je cjepivo protiv gripe najopasnije cjepivo u Americi

Statistika američke vlade otkrila da je cjepivo protiv gripe najopasnije cjepivo u Americi

cijepljenje-starciČak i najprodavanije cjepivo protiv gripe je samo peto najpopularnije cjepivo u Sjedinjenim Državama

Prevnar, cjepivo koje se koristi za sprečavanje infekcije uzrokovane pneumokoknim bakterijama; Gardasil cjepivo, koji navodno sprječava rak grlića maternice; PENTAct-HIB cjepivo koje se daje sićušnim bebama i Infanrix / Pediarix cjepivo naznačeno za aktivna imunizacija protiv difterije, tetanusa, pertusisa, infekcije – sva ova cjepiva su daleko popularnija od cjepiva protiv gripe.

Ipak, izvješće koje je objavilo Ministarstvo pravosuđa 2013. godine, pokazuje da je više od polovice svih potraživanja odšteta podmirio Nacionalni program naknade štete od cijepljenja, također poznat kao Sud Cijepljenja, za ozljede uzrokovane cjepivom protiv gripe.

Kao što je objavljeno u časopisu Health Impact News, u razdoblju od 16. kolovoza do 15. studenoga 2013. 139 slučaja vezanih za cjepivo je rješeno nagodbom, od čega je 70 od njih dobilo odštetu.

Od tih podmirenih slučajeva, 42 ili 60 posto bilo je za ozljede uzrokovane cjepivom protiv gripe. Preostalih 40 posto bilo je za ozljede uzrokovane od strane još vrsta 11 cjepiva.

Najveći broj bolesti koje su bile prijavljene kao posljedica nuspojava cjepiva protiv gripe bio je za Guillain-Barreov sindrom ili GBS, stanje koje Nacionalni institut za neurološke poremećaje i moždani udar opisuje ovako:

“Guillain-Barré sindrom (GBS) je poremećaj u kojem imunološki sustav tijela napada dio perifernog živčanog sustava. Prvi simptomi ovog poremećaja uključuju različite stupnjeve slabosti ili trnce u nogama. U mnogim slučajevima simetrična slabost i abnormalni osjećaji proširuju su se na ruke i gornji dio tijela. Ovi se simptomi mogu pojačati u intenzitetu da se uopće ne mogu koristiti određeni mišići, a kod težih slučajeva osoba je gotovo potpuno paralizirana. U tim je slučajevima poremećaj prijeti životu – potencijalno ometajući disanje i ponekad s krvnim tlakom ili brzinom otkucaja srca – i smatra se hitnim medicinskim slučajem. Takav je pojedinac često stavljen na uređaj za disanje koji pomaže kod disanja i pažljivo se nadgleda zbog problema s abnormalnim otkucajima srca, infekcijama, krvnim ugrušcima i visokim ili niskim krvnim tlakom. Većina pojedinaca, međutim, se dobro oporavlja čak i od najtežih slučajeva Guillain-Barreova sindroma, iako neki i dalje imaju određeni stupanj slabosti.”

Cjepivo protiv gripe: otrovni recept za katastrofu

Ozljede uzrokovane cjepivom protiv gripe, kao što je navedeno u izvješću Ministarstva pravosuđa, nisu ograničene samo na Guillain-Barreov sindrom.

One također uključuju: neurološke ozljede, periferne neuropatije, bolne mialgije, psihološke posljedice, sindrom opoklonus-myoklonus, cerebelarnu ataksiju, zatajenje rožnice, transverzalni mijelitis, encefalitis, ozljedu ramena, bilateralni optički neuritis koji rezultira trajnim sljepilom, leukoencefalopatija, kemijski inducirana multipla skleroza, kronična upalna demijelinizirajuće polineuropatije, fibromialgija i smrt, među ostalima.

Za neinformiranog čovjeka možda se čini šokantnim da medicinski postupak koji se smatra sigurnom od strane mainstream medicinske zajednice bi mogao uzrokovati takve ozbiljne zdravstvene probleme.

Međutim, kada se uzmu u obzir sastojci i adjuvansi cjepiva protiv gripe, to postaje potpuno razumljivo.

Još jedna stvar, cjepivo protiv gripe sadrži 25.000 puta više žive nego što je legalno dopušteno u vodi.

Statistički podaci potvrđuju da su cijepljeni ljudi više osjetljivi na gripu i često su bolesniji od onih koji se usredotočuju na izgradnju imunološkog sustava vlastitog tijela.

Izvješća poput ovog podižu brojna pitanja. Na primjer, s obzirom na ozbiljnost reakcija i stanja povezanih sa cjepivom protiv gripe. Zašto postoji gotovo totalna šutnja medija kada je riječ o opasnostima cjepiva općenito? Zašto nam se ne daju ove informacije kad odlučimo cijepiti sebe i našu djecu sa ovim potencijalno smrtonosnim cjepivima?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,