Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ZNANSTVENO POTVRĐENO: Pesticidi su pretvorili Ameriku u zemlju glupana! Otkriveno da poljoprivredne kemikalije smanjuju IQ kod djece

ZNANSTVENO POTVRĐENO: Pesticidi su pretvorili Ameriku u zemlju glupana! Otkriveno da poljoprivredne kemikalije smanjuju IQ kod djece

dijete-hranaAko očekujete bebu ili razmišljate o proširenju obitelji, vjerojatno bi željeli znati o tome kako omogućiti djetetu najbolji početak u životu

Vjerojatno ne biste željeli zapaliti cigaretu ili piti alkohol dok ste trudni, ali biste mogli učiniti veliku štetu svojem nerođenom djetetu ako ga izložite pesticidima.

Ovo nije upozorenje koje se odnosi samo na poljoprivrednike. 16 milijuna kilograma organofosfatnih pesticida korišteno je samo u SAD-u 2017. godine, stavljajući na kocku živote nebrojenih ljudi.

Tri studije su ispitivale djecu različitog podrijetla i dale isti zaključak: Prenatalna izloženost pesticidima može imati značajan dugoročni štetni učinak na zdravlje mozga djeteta, i nije važno je li ta izloženost došla od strane žitarica ili proizvoda za uništavanje žohara.

Ne govorimo ni o maloj razlici; izloženost ovim pesticidima je smanjila dječji IQ za čak sedam bodova!

U dvije studije koje su provedene u New Yorku kod djece u dobi od 6 do 9 godina koja su bila rođena od strane žena koje su bile izložene klorpirifosu zabilježile su smanjenje memorije od 2,8 posto, a IQ za 1,4 posto za svaki porast izloženosti.

To znači da je učinak linearan; oni koji su imali višu razinu izloženosti imali su više negativnih učinaka na kognitivne sposobnosti. To je pad koji može uzrokovati ozbiljne probleme u matematici i čitanju.

Druga studija, koja se provodila u Kaliforniji, istraživala je 300 djece koja su živjela u poljoprivrednim zajednicama u Monterey Countyju gdje su organofosfati raspršivani na usjeve, a izlaganje tim otrovima je još pogoršao i vjetar.

Njihove su majke proučavane tijekom trudnoće kako bi se procijenili metaboliti organofosfata u njihovim sustavima i kako bi se utvrdilo njihovo izlaganje. Njihov potomci su tijekom djetinjstva prošli testove koji su uključivali ispitivanja inteligencije.

Istraživači su u ovoj studiji pokazali su da su za svaki 10-struki porast koncentracije organofosfata otkrivenih tijekom trudnoće, djeca imala pad od 5,5 bodova u testovima inteligencije. Još jednom se pokazalo da je stupanj izloženosti majke utjecao je na stupanj oštećenja.

Nalazi se se pokazali vjerodostojnima čak i nakon što su istraživači prilagodili faktore kao što su obiteljski dohodak, izloženost drugim zagađivačima i razini obrazovanja majke.

Jedna studija koja je bila dio pregleda Europskog parlamenta procjenjuje da se godišnje izgubi 13 milijuna bodova IQ zbog upotrebe pesticida, i vjerojatnije je da bi izvješće moglo biti podcijenjeno. Teško je kvantificirati ove učinke, ali jasno je da je to nešto što bi svatko trebao izbjeći.

Jedite organsku hranu što je bitno za vrijeme trudnoće

Ne bismo se trebali iznenaditi ovim nalazom. Uostalom, organofosfati su prvi put razvijeni kao nervni agensi (spojevi), tako da je prirodno da imaju tako veliki učinak na mozak.

Tako su opasni da su neki od njih zabranjeni za upotrebu u kućanstvu, ali se i dalje naširoko upotrebljavaju na konvencionalno uzgojenim usjevima poput oraha, bobicastom voću, agrumima, grožđu i brokuli.

Trudnice se već moraju brinuti, ali ovo je nešto što zaslužuje jednako veliku pažnju kao i druge potencijalne opasnosti za vaše nerođeno dijete.

Možda ste već počeli koristiti prirodna sredstva za čišćenje, ali nemojte zanemariti važnost izbjegavanja izloženosti pesticidima što je više moguće i paziti na proizvode za unštavanje domaćih štetočina.

Prebacite se na organsku hranu, ako već niste, ili ju uzgajajte i pazite da jedete zdravu hranu, i skladu sa dobro uravnoteženom prehranom koja daje samo najbolje vašem zdravlju, kao i zdravlju vašeg nerođenog djeteta.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,