Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » IRANSKI ČELNIK: Trump će ‘nestati iz povijesti’ i Amerika će biti ‘poražena’

IRANSKI ČELNIK: Trump će ‘nestati iz povijesti’ i Amerika će biti ‘poražena’

IRAN-CELNIKIranski vrhovni vođa Ayatollah Ali Khamenei izjavio je kako će Iran poraziti Sjedinjene Države ako iranski dužnosnici obave svoju dužnost i da će američki predsjednik Donald Trump nestati iz povijesti, kao i njegovi prethodnici

“Nema sumnje da će Amerikanci biti poraženi, pod uvjetom da iranski dužnosnici u potpunosti obave svoj posao”, kazao je Khamenei u svojim prvim javnim komentarima od kada je američki državni tajnik Mike Pompeo u ponedjeljak nametnuo 12 zahtjeva Iranu.

Khamenei je također rekao da SAD nema nikakvog izgovora za prekid nuklearnog sporazuma iz Irana 2015. godine, dodajući: “Vidite kako oni to lako mogu otkazati”, prenosi iranska državna televizija.

Iranski čelnik izjavio je da je Amerika uvijek željela promijeniti režim u Teheranu, ali da će Amerika biti poražena ako bude to pokušala.

U ponedjeljak je Pompeo postavio 12 “osnovnih zahtjeva” za Iran kojih bi se morali pridržavati ako želi “održati svoje gospodarstvo na životu”.

Popis direktiva uključuje i povlačenje iz Sirije, okončavanje potpore pobuničkim skupinama Huta u Jemenu i obećanje da nikad neće više raditi sa plutonijem. Tehran također mora omogućiti “bezkonačan pristup” svim nuklearnim postrojenjima u zemlji.

Ako Iran ne poštuje popis zahtjeva Washingtona, SAD će nametnuti “najsnažnije sankcije u povijesti”, upozorio je Pompeo.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,