Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Islamska država prijeti odrubljivanjem glava Messiju i Ronaldu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji (VIDEO)

Islamska država prijeti odrubljivanjem glava Messiju i Ronaldu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji (VIDEO)

nogomet-isisTeroristi Islamske države prijete nogometnim superzvijezdama Cristianu Ronaldu i Lionel Messiju na Svjetskom kupu 2018. u Rusiji, koristeći ponovo svoje photoshopirane plakate

Lažne slike, objavljene na šifriranom kanalu za razmjenu poruka Telegram, grafički prikazuju maskirane fanatike kako kleče na leđima dviju nogometnih ikona na punom stadionu i odrubljuju im glave.

Još jedan poster prikazuje teroriste u borbenim odorama koji drže ono što izgleda kao eksploziv, kako gleda na teren u drugom stadionu koji je popunjen navijačima. Slika podrazumijeva prijetnju napada na igre Svjetskog kupa u nogometu od strane Islamske države (ISIS).

Okrutne prijetnje odrazi su slične objave terorističke skupine u ožujku 2017., kada je kapetan Argentine Messi bio prikazan na stadionu u Moskvi na koljenima odjeven u narančasto odijelo u stilu zatvora u Guantanamu, u kojem su viđene žrtve u terorističkim video snimkama.

Daljnja objava u listopadu imala je predodređenu sliku legende iz Barcelone preko koje se prijetilo napadima na Rusiju; slike prikazuju kako logotip svjetskih kupova eksplodira zajedno s prijetnjama terorista da će doći i boriti se u zemlji.

Još jedna slika pokazuje teroristu​ ISIS-a kako drži pušku. Tri slike prikazuju Luzhniki stadion u Moskvi i Volgograd areni u pozadini – oba mjesta na kojima se održava Svjetski kup FIFA 2018. godine.

Turnir će se održati na 12 stadiona smještenih u 11 gradova domaćina. Prva utakmica turnira biti će održana u sučeljavanju Argentine i Islanda na stadionu Spartak 16. lipnja.

Zvijezda Real Madrida, Ronaldo, će voditi Europskog prvaka Portugal u Rusiji 2018 u skupini B koja također sadrži Španjolsku, Iran i Maroko.

Nije prvi put da je veliki ruski međunarodni sportski događaj ugrožen terorističkim napadima. Uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014., afganistanski pobunjenik Ansar al-Sunna objavio je video izjavu u kojoj su dva islamistička militanta objavila svoju namjeru da provedu džihadske napade diljem Rusije. Tijekom olimpijskih igara nije proveden teroristički napad. (RT.com)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,