Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Brooke Shields kroz smijeh promovira mikročipiranje djece uživo na TV-u

Brooke Shields kroz smijeh promovira mikročipiranje djece uživo na TV-u

brooke-mikrocipŠtos Brooke Shields je tek najnoviji primjer mainstream medija koji koriste javne osobe da promoviraju ideju mikročipova za ljude svojoj lakovjernoj publici

Masovni mediji nastavljaju pokušaj normalizacije ideje mikročipiranja djece, a Brooke Shields je najnovija medijska zvijezda koji tvrdi da su “mikročipovi za ljude sljedeća velika stvar” i da će Amerikanci to prihvatiti jer mikročip ugrađen u vašu kožu vas može učiniti “zdravijim i sigurnijim”.

“Voljela bih staviti jednog u svoju djecu” – rekla je Shields na u govornoj emisiji. “Iskreno nisam u potpunosti protiv čipiranja moje djece.”

Neočekivano veličajući vrline RFID mikročipova, Brook Shields je objasnila navodnu korist ugradnje čipa – bit ćete praćeni “poput kućnih ljubimaca ili telefona”.

Majka dviju mladih kćeri, Shields je istaknula kako obiteljski pas ima mikročip koji je pomogao vlastima da ga vrati nakon što je pobjegao iz svog doma u New Yorku.

Priznajući da je mikročipiranje “jezivo i futuristički”, glumica je ipak imala ideju o tome kako da uređaj implantira u svoju djecu. “Mislila sam da ću to učiniti kada oni budu spavali”, rekla je. “Mama, što je to bilo? – O, ne znam, možda je komarac.”

Štos Brooke Shields je tek najnoviji primjer mainstream medija koji koriste javne osobe da promoviraju ideju mikročipova za ljude svojoj lakovjernoj publici.

Prošle je godine NBC News nastavio s pokušajem normalizacije ideje mikročipiranja ljudi, prenoseći izvješće koje tvrdi da će djeca biti mikročipirana “prije ili kasnije” i da će Amerikanci to prihvatiti jer će njihovu djecu učiniti “sigurnijom”.

Javnost će prihvatiti mikročipove jednako lako kao što su prihvatili barkodove na potrošačkim artiklima, tvrdi izvješće.

Stručnjak za elektroniku Stuart Lipoff izjavio je za NBC da je mikročipiranje djece “sigurno i neizbježno”.

“Ljudi bi trebali biti svjesni da testiranje upravo trenutno provodi. Vojska ne samo da to ispituje, već koristi njihova svojstva. Nije to pitanje hoće li se to dogoditi, već kada.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,