Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ZAPADNA MASONERIJA BIJESNA: Sjeverna i Južna Koreja bi uskoro mogle objaviti službeni završetak rata

ZAPADNA MASONERIJA BIJESNA: Sjeverna i Južna Koreja bi uskoro mogle objaviti službeni završetak rata

koreja-olimpijadaSeoul i Pyongyang navodno su odlučili napraviti veliki korak u mirovnim pregovorima na Korejskom poluotoku, budući da dužnosnici dviju država pregovaraju o zajedničkoj izjavi o formalnom završetku neprijateljstava

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i predsjednik južne Koreje Moon Jae-in, trebali bi se sastati u jednom od rijetkih među-korejskih summita 27. travnja. m

Lokalni mediji izvješćuju da bi taj datum bio rok koji može stati na kraj više od pola stoljeća sukoba.

Kim Jong-un i Moon Jae-in sastat će se u demilitariziranoj zoni u selu Panmunjom, 53km sjeverno od grada Seula.

To će biti treći događaj takve vrste u povijesti dviju država. Dva prethodna sastanka u 2000. i 2007. godini bili su usmjereni na politička i ekonomska pitanja.

Delegacije iz Sjeverne i Južne Koreje održale su sastanke prije razgovora na visokoj razini kako bi razmotrili zajednički plan pomirbe.

Dokument može dovesti do “kraj sukoba”, izvijestio je u utorak Munhwa Ilbo, navodeći dužnosnika vlade.

Rat između dvije Koreje izbio je 1950. godine i formalno su ostale u ratu unatoč de facto kraju neprijateljstva 1953. godine.

Odmrzavanje odnosa počelo je uoči Olimpijskih igara u PyeongChangu u Južnoj Koreji 2018. godine, kada su dvije zemlje formirale zajednički ženski hokejaški tim i dogovorile mimohod pod jedinstvenim imenom na ceremoniji otvaranja.

U ponedjeljak je južnokorejski izaslanik u Rusiji Wu Yun Gin izjavio je da će Seoul “iskoristiti sve” kako bi uvjerio Sjever na podržavanje denuklearizacije korejskog poluotoka tijekom predstojećih razgovora.

Sjeverna Koreja više puta je naglasila da neće zaustaviti svoj nuklearni program sve dok SAD ne napusti svoju ‘neprijateljsku’ politiku prema Pyongyangu i zaustavi vojne vježbe na granicama njihove zemlje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,