Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAKON NAPADA NA SIRIJU DIONICE PORASLE: KOMPANIJA SUPRUGA BRITANSKE PREMIJERKE JE VEĆINSKI DIONIČAR VELIKOG PROIZVOĐAČA ORUŽJA!

NAKON NAPADA NA SIRIJU DIONICE PORASLE: KOMPANIJA SUPRUGA BRITANSKE PREMIJERKE JE VEĆINSKI DIONIČAR VELIKOG PROIZVOĐAČA ORUŽJA!

premijerka-muzPhilip May, suprug britanske premijerke, radi za tvrtku koja je najveći dioničar u kompaniji za proizvodnju oružja “BAE Systems”, čija je cijena dionica skočila nakon posljednjih zračnih napada u Siriji

Kompnaija Capital Group također je drugi po veličini dioničar u Lockheed Martinu – američkoj vojnoj tvrtki koja isporučuje oružje, zrakoplove i logističku podršku. Njihove su dionice također rasle od napada raketama prošlog tjedna.

Činjenica nije prošla nezapaženo od strane nekolicine aktivista na Twitteru, koji se slažu da je kompanija BAE Systems profitirala od britanskih, francuskih i američkih savezničkih zrakoplovnih napada na Siriju koju je sankcionirala Theresa May.

Zabilježeno je da je doprinos Velike Britanije u vojnim napadima bio ispaljivanje osam projektila “Storm-Shadow” na navodni pogon za kemijsko oružje, od kojih je svaki projektil koštao 790.000 funti (1,13 milijuna dolara) – ukupno 6,32 milijuna funti (9 milijuna dolara). Rakete je proizvela ta ista kompanija BAE Systems.

Muž Therese May je radio kao voditelj odnosa za investicijsku tvrtku Capital Group od 2005. godine. Toryjevske i BAE veze i su jako duboke.

Obrasci objavljeni od 31. ožujka 2018 pokazuju da je Capital Group prikupila više od 360.000 dionica te tvrtke, što je više od 11 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, što je možda pridonijelo snažnom porastu cijene dionica BAE-a, koja trenutno iznosi oko 600 britanskih funti.

Capital Group Philipa Maya bila je povezana sa skandalom Panamskih Papira 2017. godine. Časopis Private Eye je razotkrio u to vrijeme da je tvrtka Philipa Maya koristila offshore odvjetničko društvo Appleby kako bi osmislila investicije u porezna utočišta, piše RT.

Tvrtke koje profitiraju iz rata, nije novi koncept, ali mnogi mogu postaviti pitanje kako to ima veze sa Philipom Mayom, premijerkinim navodno ‘najbližim političkim saveznikom’.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,