Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » TOTALNI PREOKRET: Rockefeller, Rothschild i Soros do grla u kupovini kriptovaluta

TOTALNI PREOKRET: Rockefeller, Rothschild i Soros do grla u kupovini kriptovaluta

bitcoin-bankariUnatoč dramatičnom kolapsu kripto tržišta ove godine, poznati ulagači su odlučili kupovati digitalne valute, što je izazvalo kratki porast cijena najpoznatijih virtualnih valuta

Izviještaji su pokazali da se George Soros priprema uložiti u digitalnu imovinu unatoč njegovoj ranijoj kritici.

Adam Fisher, koji upravlja makro investiranjem u Soros Fund Managementu, navodno je osigurao unutarnje odobrenje za trgovanje kriptovalutama.

Također, Rockefellerovi su se navodno pridružili kripto-stranci. Venrock, službena kompanija venture-capital-a obitelji, navodno je potpisala partnerstvo sa Coinfundom, investicijskim fondom za kriptovalute, kako bi podržali virtualne tokene i poslovne inovacije blockchaina.

Coinfund je nedavno pokrenuo platformu za financijske usluge bazirane na tokenima. Tvrtka je prethodno započela niz projekata, uključujući i chat-glasovnu aplikaciju Kik, koja je prošle godine zaradila gotovo 100 milijuna dolara u Inicijalnoj ponudi kriptovaluta (ICO).

“Željeli smo surađivati s timom koji radi ulaganja i zapravo pomogli dizajnirati brojne kripto ekonomije i kriptovalutne projekate” – izjavio je David Pakman, partner Venrocka za magazin Fortune.

Rothschildi, također poznati po svojim bliskim vezama s bankama i drugim financijskim institucijama, također su se zalagali za trgovanje na tržištima kriptovaluta. U prosincu je obitelj navodno otkupila količinu bitcoina putem Grayscale Bitcoin Trust-a po prvi put.

Kripto ulagači se nadaju da će zanimanje velikih imena pomoći pri uklanjanjanju problema vezanih za globalni financijski nadzor tržišta bitcoina. Do sada su financijski regulatori širom svijeta zauzeli oštar stav prema kriptovalutama.

Vijesti o sudjelovanju velikih ulagača pokrenule su skok cijena kriptovaluta, lansirajući bitcoin iznad 7.000 dolara.

Cijena virtualne valute broj jedan je pala za više od 40 posto od siječnja. Pala je ispod 7.000 dolara 30. ožujka prije nego što je prošlog tjedna pala na najnižu razinu od prošlog studenog. Međutim, bitcoin ostaje na gotovo 400 posto višim cijenam nego prošle godine.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,