Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » RUSKI IZASLANIK U UJEDINJENIM NARODIMA NIJE OSTAO DUŽAN: Amerika radi kaos u svijetu, nema pravih prijatelja i djeluje poput ‘tužitelja, suca i krvnika’

RUSKI IZASLANIK U UJEDINJENIM NARODIMA NIJE OSTAO DUŽAN: Amerika radi kaos u svijetu, nema pravih prijatelja i djeluje poput ‘tužitelja, suca i krvnika’

izaslanik-un“Ono za što se zalaže Zapad na vojnom planu je dobro poznato, kao što su pokazali primjeri Jugoslavije, Iraka i Libije. Nitko vam nije dao ovlaštenje da se ponašate kao policajac na svijetu, ili da djeluje poput tužitelja, suca i krvnika”

Rusija je upozorila da Sjedinjene Države i njezini saveznici “love u mutnim vodama” Bliskog istoka, uzrokujući daljnji kaos.

SAD ne bi smjeli pretpostavljati da imaju prijatelje, samo zemlje koje im se ne mogu protiviti, izjavio je UN-ov izaslanik Vassily Nebenzia.

Sjedinjene Države i njezini saveznici nisu uspjeli shvatiti riječi upozorenja Ruskog predsjednika Vladimira Putina na Generalnoj skupštini UN-a iz 2015., izjavio je veleposlanik Nebenzia Vijeću sigurnosti u ponedjeljak.

“Sad razumijete što ste učinili?” Nebenzia je ponovio Putinovo pitanje o zapadnim nemilosrdnim geopolitičkim igrama na Bliskom istoku. “E ne, nećete.”

“Kamo god krenuli, sve što dodirnete ostavljate samo kaos. Lovite u tim mutnim vodama, ali jedino što ste uhvatili su mutanti” – rekao je Nebenzia.

Nakon što je spomenuo priču o kemijskom napadu u predgrađu Damaska, gradu Dumi, kao “lažnu vijest” – budući da nisu pronađeni dokazi o navodnom napadu ili žrtvama, nakon što su sirijske i ruske trupe pregledale područje oslobođeno od militanata Islamske države – Nebenzia se okrenuo primjedbama koje je izrekla njegova američka kolegica Nikki Haley, koja je rekla da SAD i Rusija “nikada neće biti prijatelji”.

“Nismo osobito željni biti prijatelji sa vama” – odgovorio je ruski izaslanik. “Ne molimo vas za prijateljstvo. Želimo normalne, civilizirane odnose – koje arogantno odbijate, i zanemarujete osnovnu ljubaznost.”

“Pogrešno ste mislili da imate prijatelje” – upozorava Nebenzia. “Vaši takozvani prijatelji su samo oni koji vam ne mogu reći ne. Ovo je vaš jedini kriterij za prijateljstvo.”

Ruski izaslanik završio svoje obraćanje Vijeću sigurnosti sa upozorenjem da bi neovlašteni vojni napad na Siriju, gdje su ruske postrojbe legalno raspoređene, imati “teške posljedice”.

“Ono za što se zalaže Zapad na vojnom planu je dobro poznato, kao što su pokazali primjeri Jugoslavije, Iraka i Libije. Nitko vam nije dao ovlaštenje da se ponašate kao policajac na svijetu, ili da djeluje poput tužitelja, suca i krvnika” – rekao je.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,