Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Djeca u Rusiji pokazala što misle o zabrinutosti Leonarda DiCaprija o globalnom zatopljenju, zalijevajući se vodom na -30 stupnjeva (VIDEO)

Djeca u Rusiji pokazala što misle o zabrinutosti Leonarda DiCaprija o globalnom zatopljenju, zalijevajući se vodom na -30 stupnjeva (VIDEO)

rusija-karateSkupina djece u ruskoj sjeveroistočnoj Jakutskoj Republici doslovno su se zalila hladnom vodom i pokazala što misle o zabrinutosti Leonarda DiCapria o globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama

Djeca, odjevena u karate kimona, snimila su ‘cool’ video poruku holivudskom glumcu i ekološkom aktivisti dok su stajali goli do pasa na snijegom pokrivenom tlu i zalijevali vodom iz kanti po svojim glavama.

Temperatura na kojoj su snimali ovaj video je iznosila je oko -30 stupnjeva celzijusa.

“Zdravo Leo, hvala što ste mislili na nas, ne brinite, svi smo dobro, sunce je danas sjajno, dođite posjetite nas, prolit ćemo za vas hladnu vodu, sretno!” – izjavio je dječak iz Jakutska.

Odgovor je došao nakon što je DiCaprio izrazio zabrinutost zbog izrazito hladnog vremena u regiji. Ranije je Zaklada Leonardo DiCaprio istaknula na svojoj Instagram stranici da su temperature u gradu Oymyakonu (Republika Jakutia poznata kao Sakha), poznatog kao najhladnije naseljeno mjesto na Zemlji, padale na -62 stupnjeva celzijusa (-111.6 ° F).

Temperature su bile tako ekstremno niske da nisu zabilježene posljednjih 15 godina.

“Termometri su se slomili kad su temperature dosegle rekordnu razinu”, izjavio je glasnogovornik, navodeći kao izvor izvorni dokumentarac pod nazivom “Oymyakon, Dominik Bari, Felipe Paiva i Petr Vinokurov”.

“Klimatske promjene predstavljaju stvarnu prijetnju životima i životnim strukturama lokalnih ljudi, mijenjajući tlo, faunu i floru”, rekla je zaklada DiCaprio.

Međutim, prema direktoru lokalne meteorološke službe, zime su postale toplije u regiji. “Promatramo posljedice klimatskih promjena na godišnjoj razini od 1980-ih. To je sve toplije svake godine” – rekao je Aleksandar Arzhakov agenciji RIA Novosti.

Temperature od – 60 stupnjeva ne smatraju se neobičnim za zime u ovoj regiji. Ove godine, prosječna temperatura za veljaču u Jakutiji bila je četiri stupnja viša od prosječne, dodao je Arzhakov.

Čini se da DiCaprio ima priličnu grupu fanova u Jakutiji, a ovo je njegov drugi poziv od mještana da posjeti regiju, no malo tko od njih zna što se krije iza DiCaprijeve agende borbe protiv klimatskih promjena.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,