Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Američka ministrica sa prezimenom Nielsen ne zna da li su bijelci većina u Norveškoj

Američka ministrica sa prezimenom Nielsen ne zna da li su bijelci većina u Norveškoj

nilsen-ministricaAmerička tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Kristen Nielsen izjavila je, svjedočeći pod zakletvom, da ne zna jesu li bijelci većina stanovništva u Norveškoj

Tijekom svjedočenja pred Odborom američkog Senata za pravna pitanja, Nielsen je pokušala izbjeći pitanja o izjavama predsjednika SAD Donalda Trumpa, koji je na prošlotjednom sastanku sa kongresmenima o imigraciji navodno vulgarno govorio o afričkim zemljama i ukazao da SAD ne bi trebale primati useljenike iz Afrike ili iz Haitija, već iz zemalja poput Norveške.

Demokratski senator Patrick Leahy je rekao da su ti komentari Trampa bili rasistički, što je Nielsen odbila priznati, piše The Huffington Post.

“Biti iz Norveške nije vještina. Na što je on (Tramp) mislio kada je to rekao?” – upitao je Leahy.

Trump je govorio o tome da bi volio da dođu imigranti sa znanjima i vještinama koji se mogu asimilirati i doprinijeti SAD-i, odgovorila je Nielsen koja je prisustvovala sastanku o imigraciji.

“Norveška je zemlja s većinski bijelom populacijom, zar ne?” nastavio je Leahy, na što je Nielsen odgovorila da ne zna.

“To doista ne znam, gospodine, ali vjerujem da je tako”, rekla je Nielsen.

Norveška pripada zemljama s najvećim postotkom bijelaca ljudi na svijetu. Prema CIA-i, Norvežani čine 83 posto stanovništva zemlje, a osam posto čine članovi drugih europskih naroda.

Nielsen je u svakom slučaju pogriješila, navodi Huffington post, jer je, ako je željela zaštititi Trumpa lagala pod prisegom, a ako stvarno nije znala da su skandinavske zemlje “više bijele od polarnih lisica u snježnom nanosu” – pokazala je elementarno neznanje.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,