Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOROS OBEĆAO DA ĆE ISTRIJEBITI ‘BOLEST’ NACIONALIZMA

SOROS OBEĆAO DA ĆE ISTRIJEBITI ‘BOLEST’ NACIONALIZMA

soros-nacionalGlobalistički milijarder George Soros je obećao da će agresivno „uzvratiti” protiv „bolesti” nacionalizma u Europi i Americi

Prema pisanju Financial Timesa, Soros je poslao upozorenje ljudima koji su „ponosni” na svoju zemlju, obećavajući da će se njihova „dominantna ideologija” nacionalizma uskoro urušiti oko njih.

Soros, aludirajući na raspada SSSR-a, rekao je za lijevo-liberalne novine: „To je deja vu koji se ponavlja s jednom velikom promjenom – dominantna ideologija u svijetu sada je nacionalizam … A institucija EU-a je sada na rubu sloma.”

„I Rusija je sada moćna sila koja se oporavila, na temelju nacionalizma”, rekao je Soros.

Financijer koji se zalaže za “otvorene granice” krivi ruske hakere za napade protiv njega u 2016. godini, i za to što ga je vlada Rusije stavila na crnu listu 2015. godine zbog navodnog „ugrožavanja ustavnog sustava i nacionalne sigurnosti Rusije”.

87-godišnjak je rekao da će prije svoje smrti raspustiti fondaciju “Otvoreno društvo”, no kada je vidio rast nacionalizma među građanima koji su protiv globalizma i progresivnih interesa, prenio je 18 milijardi dolara vlastitog bogatstva u fond u listopadu 2017. godine i obvezao se da će ostati na mjestu predsjednika još pet godina – ili duže.

„Mislim da ćete reći da sam ja jako sretan sa svojim neprijateljima”, rekao je Soros. „Osjećam se više nego spreman da uzvratim udarac u borbi i da se zauzmem za ono što je ispravno.”

Koncept „što je ispravno” je u obliku fluida za milijardera, ovisno o njegovoj financijskoj igri. Špekulant, koji je „slomio Središnju banku Velike Britanije” šortajući prodaju sterlinga u 1992. godini, je sebe opisao kao „jednu osobu koja se u jednom trenutku bavi amoralnim aktivnostima, a ostalo vrijeme pokušava biti moralna”. To je izjavio u vrlo iskrenom intarvjuu pod nazivom “60 minuta” iz 1998. godine gdje on je pokušao racionalizirati svoje valove uništenja suverenih naroda kroz njegova nagađanja „filantropije”.

Soros je zanijekao optužbe da je njegova organizacija izravno uključena u rušenja vlade u Ukrajini, Makedoniji i Gruziji, iako je priznao za Financial Times da su njegovi pristaše bili uključeni u prosvjede Maidana u Ukrajini 2014. godine, rekavši: „Nismo bili uključeni u borbama – to je protiv naših smjernica i načela. Ali mi smo bili pristaše boraca i to je bilo i za vrijeme Maidana„.

U Makedoniji je potpredsjednik organizacije “Zaustavite operacije Sorosa” Cvetin Chilimanov optužio organizaciju “Otvoreno društvo” za organiziranje prosvjeda na Balkanu.

Narodi Srednje Europe su glasni protivnici Sorosevih intervencija, a mađarska vlada vjeruje da milijarder stoji iza planova EU za otvaranje granica milijunima bliskoistočnih i afričkih imigranata kroz institucionalizaciju masovne migracije.

Prošli tjedan je na saslušanju u Europskom parlamentu, Soroseva skupina za prava migranata pozvala Europski parlament da uspostavi „Instrumente Europske vrijednosti” koji bi financijski podržavali nevladine organizacije koje „štite europske vrijednosti„ u zemljama članicama.

Rasprava je organizirana od strane europskih zakonodavaca Sophie in’t Veld i Frank Engela – koji su oboje bili na listi koja je nedavno iscurila u javnost od 226 „pouzdanih saveznika (u Europskom parlamentu)” Soroseve organizacije Otvoreno društvo. (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,