Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DONALD TRUMP: Lažne vijesti vezane za ‘Rusko miješanje’ – su mrtve!

DONALD TRUMP: Lažne vijesti vezane za ‘Rusko miješanje’ – su mrtve!

trump-rukaPredsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je da su tvrdnje o dosluhu s Rusijom u njegovoj kampanji od strane „lažnih medija” – mrtve, dok njegov bivši glavni strateg Steve Bannon tek treba svjedočiti pred Kongresom i Velikom porotom

Objavljujući svoj najnovili komentar na svojoj omiljenoj platformi društvenih medija, POTUS je optužio mainstream medije da izmišljaju teorije zavjere protiv njega i njegove kampanje.

„Da li primjećujete da “lažne vijesti mainstream medija” nikada ne vole prenositi velike i rekordne gospodarske vijesti, nego govore o nečemu negativnom ili o nečemu što se može pretvoriti u negativno”, Trump je napisao na Twitteru u utorak.

„Zavjera o ruskom miješanju u izbore je mrtva, i vezana je samo za Demokratsku stranku. Javnost će već shvatiti!”

Spominjanje Demokratske stranke vjerojatno vrijedi i za navodnu zloporabu položaja od strane Hillary Clinton u odobravanju posla sa ruskom tvrtkom u svezi urana.

Trumpove opaske dolaze prije nego bi se nekadašnji njegov saveznik Steve Bannon, bivši glavni strateg Bijele kuće, i nedavno svrgnuti izvršni predsjednik konzervativnog medija Breitbart News, trebao pojaviti pred obavještajnim odborom u utorak da svjedoči o navodima umiješanosti Rusije.

Bannon, koji se smatra jedan od vodećih figura u predsjedničkoj kampanji Donald Trumpa 2016. godine, je najavio osvajanje stolice u Bijeloj kući, ali je napustio kampanju u kolovozu prošle godine.

Bannonu je također izdan sudski poziv posebnog savjetnika Robert Muellera, koji je zadužen za kaznene istrage u navodnom miješanju Rusije, New York Times je izvijestio pozivajući se na anonimne izvore.

Obavještajno povjerenstvo Bijele kuće istražuje tvrdnje da se Rusija miješala u predsjedničke izbore 2016. godine, koje su također pod istragom posebnog branitelja Robert Muellera.

Iako su dvojica bivših dužnosnika Trumpa, savjetnik za vanjsku politiku George Papadopoulos i savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn, se utvrdili krivim za laganje FBI-u, istraga tek treba doći do bilo kakvih dokaza o miješanju Rusije, ako oni uopće postoje.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,