Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Britanska škola zabranila hidžabe i vjerski post u ‘križarskom ratu’ protiv islamifikacije djece (VIDEO)

Britanska škola zabranila hidžabe i vjerski post u ‘križarskom ratu’ protiv islamifikacije djece (VIDEO)

skola-hidjabOdluka jedne od britanskih najboljih osnovnih škola da zabrani djevojčicama u dobi ispod osam godina nošenje hidžaba i vjerskog posta je podijelila muslimanske roditelje u školi

Osnovna škola St Stephen u Newhamu u istočnom Londonu je zabranila učenicima vjerski post u školi tijekom Ramazana zbog njihova zdravlja i sigurnosti.

Predsjednik škole Arif Qawi rekao je da su neki učenici u dobi od osam godina postili tijekom vjerskog mjeseca unatoč savjetovanju muslimanskih klerika koji kažu da djeca ne moraju postiti dok ne dođu u pubertet, piše RT.

Qawi je pozvao Ministarstvo prosvjete da „istupi i poduzme nešto po tom pitanju”. On je rekao za Sunday Times: „Nismo potpuno zabranili post, već ih potičemo da poste preko praznika, vikendom, a ne u školi.„

„To je u biti pogrešno. To je zdrav razum„ – rekao je on. „Ovdje smo odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost. Ako oni prolaze kroz našu školu … to nije fer prema nama.”

Qawi je priznao da je on poduzeo „osobni križarski rat da se ozbiljno ograniči proces islamizacije i da se ta djeca pretvore u suvremene britanske građane.”

Komentari na društvenim medijima u studenom 2017. godine su podržali veliki uspjeh škole kada je ova idej došla u medije. No te komentare je već Facebook uklonio sa svoje mreže.

Jedna majka, koja je odjevena u hidžab, rekla je za RT da ju je „naljutila” odluka škole. „Mislim da je potpunosti kontradiktorna izjava škole da podučavaju svoju djecu da postanu poštivani građani”, rekla je. „Osjećam se jako ljuto zbog činjenice da oni ne poštuju nas roditelje koji odgajamo tu djecu.”
 

 
Ostale su majke podržale potez škole, navodeći da su djevojčice te dobi premale da nose vjersku odjeću. „To je u redu, jer ta djeca imaju samo osam godina, djevojke su premlade da nose hidžab”, rekao je jedan majka.

Glasnogovornik Ministarstva prosvjete rekao je za Sunday Times da je „to stvar pojedine škole koja odlučuje kako će djeci predstaviti Ramazan, i do njihove jedinstvene politike. Mi izdajemo jasne smjernice o uniformi i pomoć školama da razumiju njihove zakonske obveze sukladno Zakonu o ravnopravnosti„.
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,