Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Putin: Novi svjetski poredak koristi internet za kontrolu čovječanstva

Putin: Novi svjetski poredak koristi internet za kontrolu čovječanstva

putin-govornicaRuski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Novi svjetski poredak „korumpirao ideale interneta„ pretvarajući ga u ‘globalni zatvor’ s „očima koje nadziru sve„ i najavio je da Rusija pokreće novi ‘neovisni Internet’ koji će biti slobodan od okova Novog svjetskog poretka

„Ono što je nekad bio alat slobode za pojedinca, internet je polako upleten u sredstvo ugnjetavanja i u suštini, vrlo moderan oblik ropstva”, rekao je Putin.

Putin i Vijeće sigurnosti razvijaju novi internet inicijalno samo za zemlje BRICS-a, koji će biti potpuno neovisan od korporacija globalne elite i vlada i da će nastaviti raditi u slučaju globalnih internetskih zastoja.

Nova inicijativa je iznesena na sastanku Vijeća sigurnosti u listopadu, a Putin je postavio rok 1. kolovoza 2018. godine.

Smatra se da će novi neovisni internet biti bez cenzure i bez kompanija Google i Facebook kojima će biti zabranjene monopolističke ključne funkcije kao što su rezultati pretraživanja i komunikacije na socijalnim medijima.

Dok su raspravljali o tom pitanju, članovi vijeća su istaknuli da postoji „povećana sposobnost zapadnih zemalja za provođenje operacija u informatičkom prostoru, kao i povećana spremnosti za vježbanje ovih mogućnosti koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju ruskoj sigurnosti.”

Oni su odlučili da bi se problem trebao rješiti stvaranjem zasebnog rezervnog sustava poslužitelja naziva domena (DNS), koji ne bi bili predmetom kontrole od strane međunarodnih organizacija.

Ovaj sustav će se koristiti od strane zemalja bloka BRICS – Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, piše RT.

Pitanje prekomjerne ovisnosti o globalnom DNS-u podnijela je Rusija. U 2014. godini, rusko Ministarstvo komunikacije provelo je veliku vježbu u kojoj je simulirano „isključivanje” globalnih internetskih usluga, koristeći ruski backup sustav koji uspješno podržava web poslovanje unutar zemlje.

Međutim, kada su novinari pitali državnog tajnika Dmitrij Peskova da li vlast u zemlji planira odvajanje od globalnog interneta u 2014., Peskov je rekao:

„Isključivanje Rusije sa globalnog interneta, naravno, ne dolazi u obzir”, Peskov je izjavio je tiskovnoj agenciji Interfax.

Međutim, visoki ruski dužnosnici su također naglasili da je „od nedavno, dobar dio nepredvidljivosti prisutan u radnjama naših partnera, kako što su SAD i EU, i mi (Rusija) moramo biti spremni za bilo koji slijed događaja.” (Baxter Dmitry,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,