Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajne ruske medicine: Kako se boriti protiv mutiranog virusa gripe

Tajne ruske medicine: Kako se boriti protiv mutiranog virusa gripe

uska-medicinaGripa bi ove godine mogla biti jača nego prošle sezone. Epidemiolozi u svijetu, ali i u Rusiji, upozoravaju na to imajući u vidu da je virus gripe tipa H3N2 mutirao

Zato vam preporučujemo da organizam ojačate prirodnim, narodnim lijekovima koji su svoju efikasnost dokazali u praksi i to već desetljećima i stoljećima u Rusiji.

Mutacija do koje je došlo na virusu gripe tipa H3N2 zabrinjava stručnjake, imajući u vidu pravilo dobro poznato epidemiolozima da je mutirani virus blaži prve godine kada se pojavi među ljudima, ali zato sljedeće sezone gotovo uvijek biva jačeg intenziteta. Vjerojatno će to biti slučaj ove godine.

Radi se o virusu kod kojeg se nikad ne zna kako će se razviti, a ono što najviše plaši stručnjake je činjenica da se i kod potpuno zdravih ljudi „nakaleme“ ozbiljne komplikacije. Najčešće u te propratne probleme koji napadaju jako iscrpljen organizam spadaju upale pluća, kolaps organizma, pa čak i smrtni ishod.

U mnogim medijima se mogu naći prilično apokaliptične prognoze o mogućoj epidemiji, koje koriste brojne farmaceutske kompanije nudeći široku lepezu preparata koji su u najvećem broju slučajeva zapravo beskorisni, jer uklanjaju simptome, a ne liječe organizam.

Zato vam preporučujemo da organizam ojačate prirodnim, narodnim lijekovima koji su svoju efikasnost dokazali u praksi i to već desetljećima i stoljećima u Rusiji.

Bolje spriječiti nego liječiti.

Glavni zadatak preventive je ojačavanje organizma posebno pred početak epidemije. Brojne studije u Rusiji su dokazale da organizam koji je pun toksina uslijed života u nezdravoj sredini, ali i zbog prehrane koja je siromašna biljnim vlaknima i vitaminima, lakše podliježe različitim upalama.

Sa druge strane, organizam koji se sustavno ojačava, teže podliježe infekcijama. Rusi od davnina primenjuju kupanje, odnosno u novije vreme tuširanje, naizmenično hladnom i toplom vodom.

Oni koji to primenjuju duže vrijeme mogu se tuširati naizmenično ledenom i gotovo vrelom vodom. Takva redovita praksa dovodi do ubrzavanja cirkulacije krvi koja po sebi jača brojne druge metaboličke procese, a time i imunitet.

Koliko god da je u početku neprijatno, nakon što se čovjek navikne, taj prijelaz između toplog i hladnog mlaza vode dovodi do osjećaja zadovoljstva koje se sa malo čime može mjeriti.

Osim jačanja opće obrambene moći organizma, trebalo bi nešto slično primjenjivati i lokalno. Naravno, kada dođe do infekcije, ispiranje sluznice grla i nosa nije tako efikasno, ali se i onda može primjenjivati.

Grlo ne bi trebalo od početka ispirati hladnom vodom, već postepeno dan za danom koristiti sve hladniju vodu, a početi sa mlakom. U vodu za ispiranje bi trebalo dodati tinkturu kalendule, kantariona ili žalfije. Osim otopine spomenutih biljaka, može se dodati i po nekoliko kapi eteričnog ulja nane, jele ili eukaliptusa. Ista otopina se može koristiti za ušmrkavanje i time za ispiranje sluzokože nosa.

Najbolje rezultate pokazuje pak tinktura propolisa: u pola čaše vode dodati desetak kapi. Propolis spada u najače prirodne biostimulatore koji jačaju imunitet. Također, još trebamo spomenuti morsku sol, jabukov ocat i sok limuna. Za ispiranje grla kod djece je idealno napraviti otopinu mlake vode i 2 žlice meda.

Ne smije se zaboraviti djelovanje redovne zdrave ishrane. U tanjuru bi se svakog dana trebalo naći sezonsko povrće: sirova ili kuhana cikla i nezaobilazni kiseli kupus, hren, bijeli i crni luk.

Naravno, jabuke i citruse nemojte zaboraviti. Čaj od šipurka je također jako zdrav i preporučuje se tijekom zimskih dana. Nemojte zaobići riblje ulje, a u tom smislu možete jesti skušu ili drugu plavu ribu.

Mlijeko se ne preporučuje, jer ono pospješuje lučenje sluzi u nosu i ždrelu, ali se zato mogu koristiti kiselomliječni proizvodi. Tu se na prvom mjestu misli na kefir, koji je prebogat različitim korisnim bakterijama.

Preventiva gripe kod djece predškolskog uzrasta je posebno važna, jer upravo u vrtićima se virusi vrlo lako šire. Zato ujutro prije nego što dijete krene od kuće, stavite mu u nos po kap ili dvije smjese soka aloje i maslinovog ulja.

Vrlo važno, ako i ne presudno, je da se svakodnevno, toplo odjeveni prošetate po čistom zraku, bez obzira na to da li volite zimu i hladnoću ili ne. U Rusiji od davnina postoji izreka: „U prirodi nema lošeg vremena“.

A ako dođe do gripe …

Imajući u vidu da je gripa zapravo virusna bolest, pri liječenju ne bi trebalo koristiti antibiotike. Jedino u slučaju da organizam koji je već oslabljen virusom napadne neka druga boljka poput upale pluća, onda je upotreba antimikrobnih preparata opravdana. Čak i tada lijekove ne bi trebalo uzimati na svoju ruku.

Mora se znati da koliko god ih se mi željeli riješiti, virusi isto tako imaju zadatak da prežive, stoga i mutiraju. Upotreba lijekova je začarani krug i zato i u slučaju bolesti gripe, ipak savjetujemo provjerene ruske narodne metode liječenja.

Najjednostavniji lijek je domaća masna pileća juha, a da bi efekt bio još bolji predlažemo da dodate ljutu papričicu, mnogo crnog luka, naravno i bijelog. Također, snažno ljekovito djelovanje ima i đumbir koji pomažu bolesniku da se opusti, odmori i povrati snagu.

Isto tako, pašteta napravljena pasiranjem češnja bijelog luka i meda doslovno čini čuda. Po čašicu te paštete uzimajte ujutro i uvečer uz čašu mlake vode.

Sam bijeli luk je od davnina u narodu poznat kao prirodno sredstvo protiv mikroba. Zato savjetujemo upotrebu napitka napravljenog od 5-6 sitno naseckanih češnja bijelog luka, prelivenih toplim mlijekom.

Hren je također stari narodni lijek. Osim što mnogim jelima daje specifičan šmek, hrenom se bolesna osoba može inhalirati. U teglicu izrendajte jedan koren hrena i zatvorite je na 15 minuta. Potom je otvorite i dišite isparavanja te ljekovite biljke.

Ruska narodna medicina veliča i nama dobro poznatu biljku pelin. U slučaju gripe, jednu jušnu žlicu osušenih listova pelina prelijte čašom vrele vode i ostavite da odstoji 15 minuta. Procijedite i uzimajte po par gutljaja tijekom dana.

Napici od šipurka i kamilice nisu dobri samo kao preventiva, već su dobri i u ubrzavanju ozdravljenja.

Želimo dobro zdravlje i zimu bez prehlade i gripe!
 
(sputniknews.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,