Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Visoki njemački sud naredio ponovo suđenje oslobođenoj muslimanskoj ‘Šerijatskoj policiji’

Visoki njemački sud naredio ponovo suđenje oslobođenoj muslimanskoj ‘Šerijatskoj policiji’

serijatske-policijaVrhovni sud Njemačke je odbacio presudu nižeg suda – da je grupa uniformiranih njemačkih salafista, koji su lutali ulicama prigradskih mjestu i govorili građanima da se pridržavaju strogog muslimanske koda – u skladu sa zakonom

Njemački Savezni sud pravde presudio je u četvrtak da niži sud nije uzeo u obzir kako su postupci ‘šerijatske policije’ utjecali na javnost u zapadnom njemačkom gradu Wuppertal, u području Sjeverna Rajna-Vestfalija, i naložili ponovno suđenje grupi koja je oslobođena u studenome 2016.

Sedam članova samozvane „šerijatske policije” su optuženi prema zakonu koji zabranjuje nošenje uniforme kojom se izražavaju politička uvjerenja.

Međutim, niži sud u gradu Wuppertal je presudio da muškarci nisu učinili ništa loše, navodeći da narančasti prsluci koje su nosili tijekom svojih kontroverznih racija u rujnu 2014. nisu bili „sugestivno militantni” ili „zastrašujući”. Uniforme su na leđima imale natpis „Šerijatska policija”.

Tijekom svojih racija, grupa je poticala ljude koji su se zabavljali u gradu Wuppertalu da da se suzdrže od konzumiranja alkohola, slušanje glazbe i kockanja, je su te radnje zabranjene u ultra-konzervativnom tumačenju islama kojeg oni slijede.

Njihove akcije su izazvale zgražanje diljem Njemačke. Ministar pravosuđa Heiko Misa je osudio očiti pokušaj uspostave paralelne pravde, dok je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere upozorio da se „Šerijatski zakoni neće tolerirati na njemačkom tlu.”

Odluka suda da se grupa oslobodi svih optužbi privukla je gnjev lokalnog stanovništva i policije. Šef njemačke policijske unije (DPolG) Rainer Wendt u vrijeme proglašenje oslobađajuće presude je to nazvao „nevjerojatan i razorni signal” kojim se njemačka policija osjeća „potpuno neučinkovito” od strane pravosudnog sustava.

Skupinu je vodio njemački salafist, konvertit i islamistički propovjednik Sven Lau, koji trenutno izdržava pet i pol godina zatvorske kazne od srpnja prošle godine za pomaganje terorističke skupine Jaish al-Muhajireen Wal-Ansar, ili JAMWA, kojoj se obvezao na vjernost sa al-Qaedom, a bio je i ranije povezan sa Islamskom državom (ISIS/ISIL).

Sud je proglasio Laua krivim za transport novca i opreme prema grupama, a njega i takve nazivaju „vojskom iseljenika i pomagača”, te je on regrutirao one koji su htjeli biti džihadisti u ratu u Siriji i Iraku.

Wuppertal je popularno odredište za njemačke salafiste koji su se sukobili s anti-islamističkim pokretom PEGIDA u ožujku 2015. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,