Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROMETNA POLICIJA SPRIJEČILA BEZAKONJE I BAHATOST: Ilegalni konvoj američke vojske izbačen sa njemačke autoceste

PROMETNA POLICIJA SPRIJEČILA BEZAKONJE I BAHATOST: Ilegalni konvoj američke vojske izbačen sa njemačke autoceste

konvoj-vojskaNjemačka policija podsjeća vozače da nitko nije iznad zakona. No prije neki dan su službenici zaustavili šest haubica američke vojske, rekavši da su vozila bila preopterećena i nisu imali ispravne osobne dokumente

Autoceste u Njemačkoj su poznate po svojoj velikoj brzini prometa, tako da ne čudi da je lokalna policija uvijek na visokom stupnju pripravnosti. Ipak, konvoj natovaren američkim topovima velikog kalibra topova nije nešto s čim se policija bavi svaki dan.

Navedeni konvoj, koji se sastojao od šest prikolica koje su prevozile samohodne američke topove M109 američke vojske na neobjavljenu lokaciju, bio je zaustavljen od Saske prometne policije usred A4 autoceste.

„Neobičan prijevoz” je zaustavljen malo izvan istočnog njemačkog grada Bautzena.

„Temeljita kontrola konvoja pokazala je da nedostaju potrebni dokumenti za prijevoz, teret je bio preširok i iznad svega, pretežek”, objasnila je policija. Jedan od kamiona je također bio preopterećen oko 16 tona, a vozači unajmljeni od strane tvrtke iz Poljske su „već prekoračili svoje granice vožnje i iscrpljenosti.”

„Dug popis prekršaja” je potaknuo policiju da zabrani daljnji prijevoz konvoja dok se ne omogući prikladan prijevoz za teret, licence koje su valjane i dok se ne ispune svi uvjeti.

Kompanija za prijevoz i vozači kamiona na kraju su dobili novčane kazne, navodi se u priopćenju.

Neobičan incident je došao u njemački tisak i pokrenuo lavinu komentara na društvenim medijima. Neki su pohvalili policiju da dobro radi svoj posao, a drugi su pitali zašto je američka vojska koristila civilnu infrastrukturu.

„Policajci moraju biti nagrađeni medaljom, i nadam se da će tvrtka za prijevoz biti teško kažnjena. Odvratan ratni materijal je uspješno zaustavljen” napisao je Sven Uhlemann na Facebooku.

„Želimo sve najbolje policajcima i njihovim karijerama, imali su hrabrosti staviti čavao pod kotač vodstva SAD-a”, napisao je drugi korisnik, Rene Burkhardt.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,