Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Azbest pronađen u 17 dječjih proizvoda za šminkanje zahvaljujući zabrinutosti jedne majke za sigurnost svog djeteta

Azbest pronađen u 17 dječjih proizvoda za šminkanje zahvaljujući zabrinutosti jedne majke za sigurnost svog djeteta

djecja-kozmetikaRoditelji imaju naizgled neiscrpan popis stvari za koje trebaju brinuti, posebno kada je u pitanju zdravlje njihove djece

Čak i ako ste napravili sve kako bi osigurali da vaša djeca jedu zdravu hranu i da izbjegavaju toksična cjepiva i lijekove, još uvijek postoje načini na koje vaša djeca nehotice mogu biti izložena toksinima, piše NaturalNews.

Zabrinutost jedne majke je nedavno pomogla razotkriti još jedan potencijalni izvor opasnosti za djecu: šminka.

Kristi Warner radi u odvjetničkom uredu koji se fokusira na parnice vezane za trovanje azbestom, što znači da je i previše upoznata sa štetnostima azbesta i štetom koju može prouzročiti.

Nakon kupovine svjetlucave šminke za njezinu šestogodišnju kćer u popularnoj trgovini Claire, ona je počela razmišljati o tome i imala neke dvojbe u svezi te šminke.

Poslala je šminku u neovisan laboratorij, da bi smirila svoje brige, i njihov nalaz ju je šokirao: Ta dječja šminka je sadržavala kancerogeni tremolitni azbest. Nacionalni institut za rak kaže da ova tvar može izazvati maligni mezoteliom.

Warner je rekla da ju je nalaz potaknuo da ispita drugu šminku koja se prodaje u trgovini Claire. Ona je poslala svih 17 proizvoda znanstvenom Analitičkom institutu u devet različitih država da testiraju da li je ostala šminka pozitivna na azbest.

Trgovina Claire je povukla toksične proizvode sa polica i krenula je provoditi svoja ispitivanja. Trgovac kaže da su početni rezultati iz vlastitih testova otkrili da kozmetika ne sadrži azbest, ali da će daljnji testovi biti provedeni.

Osim toga, rekli su da talk proizvodi dolaze od strane europskih dobavljača koji su certificirani na azbest. U međuvremenu, oni nude povrat novca za one koji su se osjećali neugodno.

Laboratorij koji je pronašao azbest u proizvodina trgovine Claire, znanstveni Analitički institut, također je otkrio azbest u proizvodima kao što je rumenilo koje je prodavao trgovački lanac dječje kozmetike “Justice”. Vlastiti testovi trgovačkog lanca “Justice” nisu pronašli azbest.

Međutim, direktor Analitičkog Instituta za istraživanje i pravne usluge, Sean Fitzgerald, kaže da njegov laboratorij stoji iza rezultata svih tih testova i naglasio da različiti laboratoriji imaju mikroskope različitih jakosti.

Kad se govori o azbestu pronađenom u rumenilu koje se prodavalo u trgovinama “Justice” ranije ove godine, Fitzgerald je rekao da izlaganje ovoj tvari prouzročiti da djeca „umiru od prerane smrti u 30-im ili 40-im godinama”, te istaknuo da ako 10-godišnjak udahne azbestno vlakno, ono će biti u njegovom tijelu čak do 50 godina starosti. Rumenilo tvrtke “Justice” je također bilo pozitivni i na četiri teška metala.

Odvjetnička tvrtka za koju Warner radi je rekla da neće poduzeti pravne akcije protiv trgovine Claire ako oni naprave „pravu stvar” i priznaju onečišćenje, opozovu proizvod i promijene dobavljača.

Toksini u svakodnevnim proizvodima su suviše česti

Ovi rezultati su vrlo uznemirujuće za one koji vole misliti da proizvodi koji se prodaju u našim trgovinama, osobito oni usmjereni prema djeci, su prošli rigorozne testove, te da su sigurni za uporabu.

Zastrašujuće je misliti da djevojčice koje se zabavljaju i igraju sa šminkom mogu doživjeti preranu smrt.

Ovaj slučaj pokazuje koliko može biti koristan neovisni laboratorij za ispitivanje u otkrivanju opasnosti u svakodnevnim proizvodima.

Za neke ljude bi moglo biti uznemirujuće kada bi saznali koliko su toksični neki proizvodi sa kojima oni dolaze u kontakt, ali to je također podatak koji bi im mogao spasiti život.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,