Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ujedinjeni narodi prozvali najmlađeg svjetskog vođu ‘opasnim teroristom’

Ujedinjeni narodi prozvali najmlađeg svjetskog vođu ‘opasnim teroristom’

kurz-portrNajmlađi lider na svijetu Sebastian Kurz, koji je obećao u listopadu prošle godine da će uništiti Novi svjetski poredak, proglašen je „opasnim teroristom” od strane Ujedinjenih naroda

UN-ov visoki povjerenik za ljudska prava Zeid Ra’ad Al Husein se obrušio na novu austrijsku antiglobalističku vladu, tvrdeći da je takva slobodarska politika „opasna za demokraciju”.

Al Husein je rekao da je „veoma zabrinut” zbog implikacije na ostatak Europe nakon što su konzervativna austrijska Narodna stranka (OVP) i populistička Slobodarska stranka (FPO) nedavno formirale novu vladu, piše Kronen Zeitung.

Visoki dužnosnici UN-a su nazvali austrijsku koaliciju „opasnim razvojem u političkom životu Europe”, i rekli da su posebno zabrinuti sa novom tvrdolinijaškom politikom prema ilegalnim imigrantima potvrđenom od strane kancelara Sebastiana Kurza.

Hussein se obrušio na Kurza, rekavši da je novi kancelar „skrenuo oštro udesno po pitanju imigracije i prava migranata kako bi osigurao glasove iz tabora Slobodarske stranke Heinz-Christian Strachea i na taj način osvojio mjesto premijera.”

„Moramo biti vrlo oprezni u tome da li postoji imitacija na druge političare u Europi”, rekao je Al Hussein i upozorio: „Ekstremna desnice treba razmisliti vrlo pažljivo o tome gdje ona vodi svoju zemlju i kontinent u cjelini.”

Socijalistička frakcija u Europskom parlamentu također je kritizirala novu koaliciju rekavši da ne bi isključli slične sankcije protiv Austrije koji su bile zamalo provedene 2000. godine, kada je FPO zadnji put formirao dio koalicijske vlade, piše Breitbart.

Francuski ekonomski povjerenik za EU Pierre Moscovici uzvratio je socijalistima govoreći da je situacija bila drugačija od 2000. godine, koja je podrazumijevala sankcije.

Koalicija je također uzrokovala prosvjede krajnje lijevih aktivista u ponedjeljak u Beču dok su se ekstremisti sukobili s policijom u pokušaju proboja, u vrijeme inauguracije vlade u Hofburg.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,