Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPSKA UNIJA PRELAZI NA ISLAM? Evo kako izgledaju najnoviji parkovi budućnosti za djecu u njemačkom Berlinu (VIDEO)

EUROPSKA UNIJA PRELAZI NA ISLAM? Evo kako izgledaju najnoviji parkovi budućnosti za djecu u njemačkom Berlinu (VIDEO)

berlin-parkNovoizgrađeni dječji park za igru u Berlinu je izazvao dosta kontraverznih mješovitih reakcija

Jedna kućica za igru ima kupolu i na njoj, neki kažu da predstavlja džamiju, dok drugi tvrde da je to jednostavno „orijentalni dvorac.”

U parku koji se nalazi u berlinskoj općini Neukölln, koja je poznata po svojem visokom udjelu imigrantskih obitelji. Park za djecu je bilo dio većeg projekta za kojeg je vlast dodijelila 220.000 eura.

Međutim, neki mještani su bili iznenađeni da se vidi ono što je izgledalo kao mini verziji džamije, zajedno sa polumjesecom i četiri minareta koji vire preko građevinske ograde.

Tvrdeći da bi taj parkić mogao imati vjersku simboliku, neki kažu da novac poreznih obveznika ne bi trebao biti potrošen na financiranje takvih projekata.

„Igrališta su dobra za djecu, dobro je uložiti novac u društvene projekte. Ali, po mom mišljenju religija, bez obzira koja to bila – kršćanstvo, islam, judaizam – trebala bi biti privatna i ne bi trebala biti financirana novcem poreznih obveznika” – rekao je jedan stanovnik Berlina za RT.

Twitter korisnik očito uznemiren izgradnjom je nedavno objavio: „Berlin, Neukölln. Allahu Akbar!”

U petak je lokalni list BZ, koji je izvijestio o igralištu, objavio članak pod naslovom: ‘Berlin gradi dječje igralište i ono što dolazi je mržnja, mržnja, mržnja.’

Burkard Dregger, koji je glasnogovornik politike imigrantske integracije CDU stranke Angele Merkel u Berlinu je također izrazio svoju zabrinutost. „Vjerojatno, neki službenik je proveo ovaj vrlo upitan projekt, navodeći da će to doprinijeti boljem razumijevanju između naroda”, Dregger je naveo.

Drugi nisu vidjeli ništa loše u tome. „Mnoga muslimanska djeca žive ovdje, pa zašto ne. Možda će se ljudi osjećati još bolje integrirani u društvo, umjesto da se osjećaju isključeno„ – izjavio je stanovnik Berlina. „To ne bi trebalo biti ništa posebno. Kada vidite negdje križ, to ne znači da odmah želite ljude preobratiti na kršćanstvo.”

„Ovaj dizajn igrališta sa džamijom je vrlo dobar jer predstavlja različite kulture, kao što je islam ovdje u Berlinu. Za moju djecu je ovo super„ – izjavio je još jedan čovjek, imigrant iz Sirije koji sada živi u Berlinu.

Načelnica općine Neukölln, Franziska Giffey, tvrdi da je cijela rasprava jednostavno preuveličana, nazvavši ju „apsurdnim”. Lokalne vlasti tvrde da dječje igralište nema nikakve veze sa islamom, nego slijedi temu bazara, s kupolom stiliziranog orijentalnog dvorca. Postoji nekoliko sličnih mjesta u području koja su inspirirana raznim bajkama, rekla je za Berliner Zeitung.

>>‘INTEGRIRANI’ MUSLIMANSKI IMIGRANTI: NIJEMCI SU ‘ODVRATNI SVINJOŽDERI’, ONI BI TREBALI SVI ‘NESTATI’

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,