Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » IRAN PREDLOŽIO RUSIJI: Pomognite nam da ‘izoliramo Ameriku’ uz pomoć odbacivanja dolara

IRAN PREDLOŽIO RUSIJI: Pomognite nam da ‘izoliramo Ameriku’ uz pomoć odbacivanja dolara

iran-rusija-predsjeNajbolji način da se pobijede američke sankcije protiv Irana i Rusije su zajednički napori u odbacivanju američke valute u bilateralnoj trgovini, naglasio je iranski Vrhovni lider Ali Khamenei

„Ignoriranjem negativne propagandu neprijatelja, koji nastoje oslabiti odnose između država, možemo poništiti američke sankcije, korištenjem metode kao što je eliminacija dolara i zamijeniti ga s nacionalnim valutama u transakcijama između dvije ili više strana, i tako, izolirati Amerikance” – rekao je u srijedu na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Teheranu.

Prema Khameneiu, ekonomski odnosi imaju ogromnu prostora za poboljšanja. „U sektoru prometa, možemo proširiti suradnju koristeći glavnu os luke Chabahar do luke u Sankt Peterburgu, kao i u drugim gospodarskim područjima„ rekao je on.

Tijekom sastanka, koji je trajao oko sat i četvrt, Putin je odgovorio da Rusija smatra Iran … „strateškim partnerom i velikim susjedom, i mi ćemo iskoristiti svaku priliku da proširimo i učvrstimo odnose na svim područjima.”

Ruski predsjednik je rekao da se SAD želi miješati u sve stvari u svijetu i regiji, ali često zanemaruje interese svojih saveznika kada to čini.

Međutim, još od 2014. godine, unatoč sankcijama … „posvetili smo svoja sredstva u znanstveni i tehnološki napredak, i mi smo imali značajan rast u području biotehnologije, IT, poljoprivrede i industrije. Sada, unatoč početnim problemima, shvatili smo da možemo raditi što god odlučimo„ – rekao je Putin.

Putin je u posjetu iranskom glavnom gradu prisustvovao trilateralnom summitu sa čelnicima Irana i Azerbejdžana.(RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,